Meer inbraken tijdens de feestdagen

Zoals vooraf door de politie al aangekondigd heeft het inbrekersgilde op de twee kerstdagen weer fors huisgehouden. In geheel Noord-Brabant werd maar liefst 87x ingebroken!

Woninginbraken

Op Eerste Kerstdag werden meer woninginbraken gepleegd dan op een normale dinsdag. Vooral in huizen waar geen of weinig licht brandde, sloegen dieven hun slag.
De meeste inbrekers kwamen binnen door deuren of ramen te forceren of in te slaan. Bij de diefstallen werden onder meer sieraden, klokken, laptops, camera’s, tv’s en spelcomputers meegenomen. Op een aantal plaatsen konden inbrekers of verdachten worden aangehouden.

Inbraakpreventie

Het is verstandig om uw woning grondig te laten inspecteren door een slotenmaker bij u uit de regio. Een erkende slotenmaker zal uw sloten keuren en waar nodig advies geven over inbraakpreventie maatregelen. Zo zijn er diverse simpele mogelijkheden om de inbrekers buiten de deur te houden. Een slotenmaker in Eindhoven zegt “Het is onvoorstelbaar hoe makkelijk inbrekers woningen kunnen beroven van kostbare bezittingen. Vaak zijn ze binnen 30 sec. al binnen”.

Sociale controle

In Eindhoven konden inbrekers worden aangehouden na een tip. Een getuige belde 112 toen hij een aantal mensen in een huis zag lopen. Het waren drie mannen van 20 en 21 uit Tilburg. Ook in Boxtel kon na een telefoontje van een buurtbewoner een verdachte worden aangehouden.
De politie waarschuwde in de aanloop naar de feestdagen voor inbraken en raadde mensen aan hun huis goed af te sluiten en licht te laten branden.

Comments are closed.