Mannelijke accessoires

Heren accessoires zijn er in allerlei soorten en maten en door de verschillende soorten accessoires kun je de meeste dan ook vrijwel altijd dragen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je accessoire af te stemmen op de soort gelegenheid. Accessoires zijn meestal een mooie toevoeging aan een outfit en wanneer je de juiste accessoires draagt, kun je jezelf erg goed onderscheiden van collega’s, vrienden, zakenrelaties en andere bekende. Naar eigen wens kun je de accessoires heel uitbundig dragen of juist ingetogen, dat is dan ook het leuke aan het dragen van accessoires, iedereen kan zijn eigen persoonlijkheid in zijn uitstraling naar voren laten komen. Ben je zelf niet zo druk en bescheiden kun je bijvoorbeeld kiezen voor accessoires die niet zo opvallen. Maar wanneer je graag in het middelpunt staat kun je weer kiezen voor felle en opvallende accessoires.

De zakenman kiest vaak om een stropdas te dragen, met dit accessoire kan je vrijwel altijd goed uit de voeten. Naast de zakenwereld zie je de das ook steeds vaker gewoon op straat. Doordat de stropdas zich steeds meer van kantoor naar vrije tijd verplaatst, komen er ook steeds meer verschillende soorten. Het formaat van de das is de laatste tijd erg veranderd, er zijn nu meerdere breedtes te krijgen. Het formaat wat tegenwoordig erg populair is, is de extra smalle das. Deze is zo’n 3 cm smaller dan normaal. Tussen deze twee formaten is nog de normale smalle das die gedragen kan worden door iedereen. De laatste trend in stropdassenland is de gebreide das. In plaats van de bekende punt heeft deze das een rechte onderkant. Hoewel deze das vaak gehaakt is met gebruik van wol, kan deze ook gemaakt worden van zijde, katoen of polyester.

Bretels horen bij de populairste accessoire van tegenwoordig. Bretels zijn elastische banden die aan de broek worden bevestigd door middel van clips of leren patten. Wist je trouwens ook dat bretels al eeuwenlang gebruikt worden. Zo ver als bekend werden bretels al gedragen ten tijden van de Franse Revolutie. Toen werden ze vooral gebruikt om de verschillende groepen aan te geven, ze waren dan ook rijkelijk versierd met bijvoorbeeld familiewapens. Tegenwoordig is het vooral een modeaccessoire. Ook in de zakelijke kleding wereld hebben bretels al een lange geschiedenis. Bijvoorbeeld bij ceremoniële kleding worden bretels bijna altijd gedragen. Bretels worden traditioneel afgedekt met een jasje of spencer, maar tegenwoordig zie je steeds meer mensen met bretels als blikvanger lopen. Vooral de opvallende en felgekleurde bretels worden vaak over de kleding heen gedragen.

Bovenstaande accessoires zijn bij iedereen wel bekend. Er zijn ook accessoires die minder bekend zij, of in ieder geval minder gedragen worden. Manchetknopen. Deze stijlvolle accessoires worden vaak gezien als accessoires van vroeger. Dit is helemaal niet waar. Manchetknopen kunnen vandaag de dag zeker nog heel goed gedragen worden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje achter deze link, hier kun je zien dat er enorm veel verschillende soorten knopen zijn die zeker niet oubollig zijn.

Comments are closed.