Letselschade specialist inschakelen

Heb je hulp nodig bij letselschade? Of wil je weten of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Schakel dan de hulp in van een letselschadespecialist. Wanneer je in aanraking komt met letselschade, kan dit een grote impact hebben op het persoonlijke leven. Het verhalen van de letselschade is iets dat je zeker aan letselschadespecialisten moet overlaten! Zij weten alles over de regelgeving en jurisprudentie.

Maar wat is letselschade precies?

De naam zegt het eigenlijk al, schade door letsel. Maar om wat preciezer te zijn: je loopt letsel op door schuld of onder verantwoordelijkheid van een ander. Met andere woorden, jij bent zelf niet aansprakelijk voor de opgelopen schade.

Er zijn verschillende soorten letselschade zoals letselschade bij een verkeersongeluk, bij een bedrijfsongeluk of schade door dieren. De eerstgenoemde letselschade in het verkeer is oorzaak nummer één waar het om letselschade gaat. Vaak zijn de gevolgen zeer ingrijpend. Wanneer je gewond bent geraakt is het wellicht onmogelijk om je werk, studie of huishouden normaal te doen. Wanneer het gaat om letselschade bij een bedrijfsongeval is in veel van de gevallen de werkgever aansprakelijk. Met name in de bouw en in de productie zijn grotere en kleinere bedrijfsongelukken aan de orde van de dag. Bedrijfsongevallen kunnen door verschillende omstandigheden ontstaan bijvoorbeeld wanneer de werkgever teveel van u vraagt of wanneer er specifieke omstandigheden zijn die tot de letselschade hebben geleid.

Een voorbeeld van letselschade door dieren is de kwestie Bokito. Diergaarde Blijdorp betaalde een behoorlijke schadevergoeding om het slachtoffer van de losgebroken gorilla schadeloos te stellen. De kans dat je door een gorilla wordt gebeten is natuurlijk erg klein, maar een hondenbeet is een veel voorkomend letsel. In deze gevallen is de eigenaar van het dier aansprakelijk te stellen.

Een second opinion bij letselschade

Heb je bij letselschade een rechtstreek aanbod van de verzekeraar gekregen? Vraag dan een second opinion! Het kost je namelijk niets om het aanbod van de verzekeraar door een expert te laten beoordelen. Het is verstandig om dit te laten controleren, omdat de verzekeraar niet dezelfde belangen heeft als jij. Maar je kunt ook een second opinion vragen wanneer je twijfelt aan de deskundigheid van jouw belangenbehartiger.

Comments are closed.