Lease auto’s verlaten de autoverkoop markt voor export

Als gevolg van de verslechterde economische situatie in 2012 in de auto verkoop branche valt het op dat er steeds meer lease auto’s worden geexporteerd in vergelijking met het verleden. Waar is die ontwikkeling aan te danken?

Uit onderzoek is gebleken dat lease bedrijven jonge auto’s eerder exporteren dan verkopen zoals ze dat voorheen altijd deden. Dat heeft voornamelijk te maken met de BPM die de auto eigenaren terugkrijgen als ze deze auto’s exporteren. Dat maakt het voor lease bedrijven een stuk meer interessant om het op deze manier op te lossen dan om deze te verkopen. Wat voor invloed heeft dit op de autoverkoop markt in Nederland?

Hoe werkt de BPM bij auto export of auto verkoop?

Wilt u uw jonge auto verkopen? Dan is het wel verstandig om te weten wat BPM inhoudt om een geinformeerde keuze te maken om deze te laten exporteren of om deze aan een dealer te verkopen of desnoods aan een auto verkoop site zoals ikwilvanmijnautoaf.nl. Mocht u ervoor kiezen om de auto voor export te doen dan krijgt u een bepaald BPM bedrag terug, in sommige gevallen is dat bedrag hoger dan wat u voor de auto tweedehands zou krijgen als u deze zou verkopen. In zo’n geval kunt u de auto beter exporteren. De persoon die uw export auto weer koopt moet dan de BPM bijbetalen. In zo’n geval is een kwestie van afwegen of u meer geld krijgt dankzij de BPM dan als u deze tweedehands zou verkopen en om na aanleiding daarvan uw beslissing te nemen.

De invloed van het verdwijnen van lease auto’s op de autoverkoop markt

Doordat er steeds minder lease auto’s tweedehands worden verkocht op auto verkoop sites, merken we dat er steeds minder jonge auto’s tweedehands beschikbaar zijn voor consumenten. Dat heeft te maken met het feit dat niet veel mensen nieuwe auto’s kopen met hulp van leningen of financieringen door de lastige economische situatie in Nederland, mensen zoeken naar goedkopere oplossingen. Die goedkopere oplossing is om een auto niet nieuw te kopen maar tweedehands, maar omdat er weinig jonge lease auto’s worden verkocht nemen mensen steeds meer oudere auto’s die gelijk meer vervuilende zijn. In het kort houdt deze ontwikkeling in dat de consumenten nu vaker voor oudere, vervuilende auto’s gaan kiezen door gebrek aan beter binnen hun financiele ruimte. Aan de andere kant betekent dit wel een positieve ontwikkeling voor occasion verkoop sites en bedrijven.

 

Comments are closed.