Last van rugklachten? Draag een rugbrace

Rugklachten hebben is erg vervelend. Je kan niet meer doen wat je normaal met gemak kan en alles gaat een stuk lastiger. Rugpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten en het is belangrijk om de rug te stabiliseren. Wanneer de rug wordt gestabiliseerd zullen de klachten namelijk snel afnemen. Een rugbrace biedt hiervoor de uitkomst. Deze zorgt namelijk voor een effectieve stabilisatie van de rug waardoor de klachten snel zullen afnemen. Het is wel belangrijk dat je een rugbrace kiest welke een uitstekende pasvorm en hoog comfort heeft. Wanneer dit niet zo is kan je namelijk last krijgen van de rugbrace wanneer je deze draagt.

Preventie van rugklachten

Niet alleen wanneer je al rugklachten hebt, maar ook wanneer je deze wilt voorkomen biedt een rugbrace de uitkomst. Ook wanneer je jouw werkhouding wilt verbeteren is het verstandig om een rugbrace te dragen. Een rugbrace biedt namelijk de juiste ondersteuning voor (het voorkomen van) rugklachten en om een juiste werkhouding aan te nemen. Dit komt omdat de rugbrace juist op de plekken kan worden aangebracht waar jij de ondersteuning nodig hebt.

Het dragen van de rugbrace

In sommige werkomstandigheden wordt de rug zo eenzijdig en/of langdurig in een verkeerde houding belast dat er op den duur rugklachten kunnen ontstaan. Een rugbrace geeft dan extra steun, waardoor de rugspieren minder snel vermoeid raken en er minder snel een overbelasting plaatsvindt. Sommige rugbraces geven naast gelijkmatige compressie op de rug, ook een masserende werking, waardoor de spieren tijdens het dragen van een rugbrace soepel blijven.

Vaak ga je bij rugpijn anders lopen en bewegen om de rugpijn te proberen te voorkomen. Bijvoorbeeld, scheef, stijf of krom. Hierdoor kunnen weer problemen ontstaan in uw andere spieren. U komt in een cirkel van pijn terecht. Een rugbrace dwingt u rechtop te blijven lopen of zitten. Waardoor uw rugspieren rust krijgen en u ook niet uw andere spieren gaat belasten.

De rugbraces hebben een uitstekende pasvorm en een hoog draagcomfort zodat u tijdens het dragen geen last heeft van de rugbrace.

 

Comments are closed.