Last van pijn in de onderrug of een hernia?

Iedereen krijgt er wel eens mee te kampen, pijn in de onderrug of een hernia. Maar wat kan je hieraan doen? In dit artikel proberen we je wat wegwijs te maken over bovenstaande klachten.

Wat is een Hernia

Iedereen heeft wel eens las van pijn in de onderrug maar, wanneer die pijn aanhoudt dan kan dat te maken hebben met een hernia. Een hernia is een inscheuring of een uitstulping van de achterste beschermende ring van de wervelkolom.
De wervelkolom beschermt het ruggenmerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Als zich in de wervelkolom en de iliopsoas functiestoornissen voordoen, dan ontstaan er ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels weer goed functioneren.

Hernia’s kunnen door verschillende factoren optreden. Het kan te maken hebben met een aangeboren verzwakking van de het discusweefsel in de wervelkolom. Maar ook een plotse beweging van de romp of het tillen van een zwaar object kunnen een hernia veroorzaken. Door je spierconditie van je rugspieren te onderhouden, door bijvoorbeeld niet te lang stil te zitten, kan je de kans op het krijgen van een hernia aanzienlijk verkleinen. Helaas heeft niet iedereen daar de tijd voor waardoor het aantal gerapporteerde rugklachten elk jaar opnieuw stijgt.

Wat kan je aan een Hernia doen

Gelukkig kan je iets aan die pijnen in de onderrug en aan een Hernia doen. Voor de minder ernstige gevallen volstaat het om het twee weken wat rustiger aan te doen. Wanneer de pijn niet is verbeterd dan ga je best naar een dokter of een specialist.
Doctors zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van afwijkingen in wervelkolom, gewrichten, iliopsoas en de daarmee gepaard gaande storingen in het zenuwstelsel. De Spier-gewrichtologie heeft kenmerken van zowel de medische als van de natuurgeneeswijzen. Bij het onderzoek, de diagnose en de behandeling wordt het gehele functioneren van het lichaam betrokken. De doctor stelt namelijk, dat een storing in het zenuwstelsel het lichaam het vermogen ontneemt zichzelf gezond te houden. Hierdoor neemt de weerstand af en krijgt een ziekteproces kans zich te ontwikkelen. Storingen in het zenuwstelsel kunnen ontstaan door pijnprikkels, veranderde beweeglijkheid van armen, benen, wervelkolom, de iliopsoas of bijvoorbeeld door psychische factoren.

De methode, die de doctors hanteren, is het toepassen van specifieke druk op een speciaal deel van de wervelkolom, d.w.z. daar waar de blokkade aanwezig is. Tevens behandelt hij daarbij de iliopsoas spier. De doctors verrichten de correctie meestal met de hand op een correctietafel. De correctie veroorzaakt een scheiding van de samengedrukte gewrichten en haalt daarmee de druk op de zenuwen weg. Dit zal het lichaam bevrijden van pijn, kramp of gevoelloosheid en de behandeling van de iliopsoas zal de kracht en stabilisatie van de wervelkolom vergroten. Het is mogelijk, dat u tijdens de correctie een licht krakend geluid hoort. Dit is een natuurlijk gevolg van gassen, die vrijkomen door de gewrichten snel van elkaar te scheiden. Dus het doel van de doctor is normalisering van de zenuwdoorstroming. Voor deze correctie kan de doctor volgens verschillende technieken te werk gaan. Er wordt telkens de techniek toegepast, die voor een specifiek geval het beste is. Na deze correctie zorgt de doctor ervoor dat de iliopsoas spier langer wordt.

 

Comments are closed.