Last van piekeren

Het slurpt enorm veel energie. Je wordt het down van, en het zorgt ervoor dat jij niet altijd compleet jezelf kunt zijn. Juist: Piekeren!

Iedereen denkt wel eens over dingen na, vraagt zich iets af, of heeft een negatieve gedachte. Echter, als jij hier heel vaak mee te maken hebt, en je er gek van wordt. Omdat je weet dat het je geen steek verder helpt dan heb je last van piekeren. En is het een probleem.

Wanneer jij moeilijk negatieve gedachten van je af kunt zetten, en ze heel makkelijk oproept. Dan heb je natuurlijk een enorme last. Dan blijf je in je hoofd bezig en kom je er maar niet uit.

Je zult dan momenten tegenkomen dat je geen actie kunt ondernemen omdat je te veel in je hoofd zit. Maar ook je zelfvertrouwen heeft er onder te leiden, omdat een groot deel van dingen waarover je piekert met jouw te maken heeft.

Het is dus logisch dat jij wilt stoppen met piekeren en een oplossing zoekt om de kwaliteit van je leven te verhogen, door jezelf de rust te geven waar je op zoek naar bent. Want piekeren zorgt ervoor dat jij onrustig wordt.

Nu wil jij natuurlijk weten wat je kunt doen om die negatieve gedachten voor 99% uit je hoofd te bannen.

Het makkelijkste om de negatieve gedachten uit je te bannen is door ze zo snel mogelijk te herkennen. Je hebt onbewust jezelf een patroon aangeleerd hoe je op iets reageert.

Om een simpele vergelijking te maken.

Als je op het internet iets zoekt, en plots zie je een link of banner. Je klikt er op waardoor je totaal niet meer bezig bent, met waar je mee bezig was. En een half uur later besef jij dat je je tijd hebt verspeeld.

Nu is de truc dat als je op die banner klikt, jij je bewust bent van wat er gebeurt. En gelijk op ‘vorige’ drukt. Zo is het ook met negatieve gedachten, je bent aan het eten en je denkt weer aan het ‘foutje’ van vanmiddag. In de plaats je de hele maaltijd daar druk om te maken, besef jij je dat dit het begin kan zijn van piekeren en houd jij jezelf tegen.

Bijvoorbeeld door je mobiel te checken.

Comments are closed.