Kom van dat dak af!

In Leeuwarden is een stomdronken man door politie en brandweer van een dak gehaald. De man verklaarde tegenover de politie dat hij bereik voor zijn mobiele telefoon zocht en vervolgens niet meer van het dak af durfde.

Rustig blijven zitten

De man was via een steiger aan de achterkant van het pand aan de Eewal naar boven geklommen. Hij is naar de nok van het dak geklommen en vervolgens een stuk naar beneden gegleden tot op een dakkapel. Hier bleef hij op het puntdakje zitten en durfde niet meer terug. De politie wist in eerste instantie niet waarom de man op de dakkapel zat en wat hij van plan was. “Hij moest gewoon rustig blijven zitten en zijn shagje oproken” riep een agent hem toe. De brandweer stelde een hoogwerker op en een agent ging mee naar boven. Met de hoogwerker is de man van het dak gehaald.

Weer beneden aangekomen zijn agenten met de man in gesprek gegaan waarna hij weer mocht vertrekken. Nadat hij zich tegenover de aanwezige media had misdragen werd hij nogmaals toegesproken en gevraagd te vertrekken. Volgens omstanders zou de telefoon waarvoor hij bereik zocht overigens naar beneden zijn gevallen.

Comments are closed.