Kiezen voor het materiaal van de koffer

Neemt u een koffer mee, dan kunt u kiezen uit harde en zachte koffer. In harde koffers blijft bagage beter liggen, zeker bij duurdere kleding een voordeel. Pluspunt  zachte koffers is dat het materiaal, meestal een nylonmengsel, mee geeft bij stoten. De sportieve look is de belangrijkste reden om te kiezen voor een zachte koffer. Daarnaast kan in een harde koffer met dezelfde afmetingen altijd minder kwijt vanwege het zwaardere gewicht.

Materialen harde koffer

Er zijn allerlei materialen waarvan een harde koffer kan zijn gemaakt. Vroeger had men de leren koffer, maar tegenwoordig gebruikt men de meest uiteenlopende kunststoffen. Harde koffers worden gemaakt van diverse materialen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Polypropyleen is de meest gebruikte kunststof die voor het fabriceren van harde reiskoffers wordt gebruikt. Het is een goedkope grondstof ,  erg sterk en recyclebaar en krasbestendig.
  • Polycarbonaat heeft als groot voordeel dat het hoge temperaturen kan weerstaan. Ook een groot voordeel is dat het er licht van gewicht is, sterk en milieuvriendelijk.
  • Aluminium is een prachtig materiaal en het ideaal voor veel mensen. Door de stijlvolle uitstraling en het lichte gewicht is het favoriet bij de frequente reizigers, maar wel prijzig in aanschaf.

Het grootste voordeel van een harde koffer is dat breekbare spullen veilig vervoerd kunnen worden. Vandaar dat koffers met een breekbare en/of waardevolle inhoud ook altijd van harde materialen zijn. Wanneer er wordt gekozen voor een lichtgewicht materiaal, dan biedt een harde koffer meer ruimte voor bagage, want bij steeds meer vliegmaatschappijen wordt het gewicht van bagage aan banden gelegd. Uiteindelijk is het belangrijk dat iemand het juiste gevoel heeft bij de aankoop van koffer.

Comments are closed.