Kat met vlooien: hoe zit dat?

Een kat met vlooien is niet heel fijn. Voor uw kat betekent dit niet alleen maar continu jeuk, het kan ook bloedarmoede of een lintworm veroorzaken. Uw kat ondervindt er dus veel hinder van. Gelukkig zijn er verschillende methoden om uw kat te verlossen van de vlooien en hun eitjes. Bijvoorbeeld speciale middeltjes of een speciale kam waardoor de vlooien en hun eitjes onschadelijk worden gemaakt. Maar, wat zijn vlooien eigenlijk?

Vlooien

Vlooien zijn kleine parasieten. Ze voeden zichzelf met bloed. Dat is de reden dat ze zich nestelen in de vacht van uw kat en vervolgens continu bloed zuigen. Het bijten wat hierbij komt kijken is het gene wat jeuk en krabben veroorzaakt bij uw kat. Het is echter niet alleen u kat die gevaar loopt. Vlooien vinden mensen bloed ook lekker, dus zodra ze in uw meubilair en dergelijke gaan zitten zullen ze ook op u springen en zult ook u jeuk krijgen van het gebijt. Zorg er daarom voor dat u tijdig iets aan de eitjes en vlooien doet zodat uw kat en u weinig hinder zullen ondervinden.

Onzeker?

Bent u onzeker over wat u moet doen met de vlooien van uw kat? Ga dan naar deze website met dierenartsen. Hier kunt u een dierenarts bij u in de buurt vinden, maar ook heel veel informatie over verschillende kwaaltjes.

 

Comments are closed.