Je auto verkopen: ken je het auto jargon?

De standaard Belg is niet bekend met vaktaal en jargon wat auto en odnerdelen betreft, dat heeft in het dagelijkse leven verder geen toegevoegde waarde dus het is niet van essentieel belang om daar verstand van te hebben, maar het is welp handog om mee te kunnen praten tijdens de auto verkoop transactie om er het meeste uit te kunnen halen.

Je auto verkopen op de ouderwetse manier

Je wilt je auto verkopen. Je maakt een paar mooie foto’s van je karretje, geeft een keurige omschrijving van hoe je auto er uit ziet en dan plaats je dit op een zoekertjessite.

Of je blinkt je voertuig op en zet deze in je voortuin met een opvallend bord “te koop”.

Of kies je er eerder voor om met je voertuig dat te koop is rond te toeren met een affiche “te koop” op de auto? Begin dan maar met heel traag te rijden zodat men je affiche kan lezen.

Jargon kennen om het meeste uit de auto verkoop transactie te halen

En dan is hij daar: de lang verwachte kandidaat-koper. Je bent uiteraard tevreden dat er iemand interesse heeft in je voertuig, en je zal eens laten zien aan vrienden, buren en familie hoe vlotjes jij je auto gaat verkopen. Tot die koper in termen begint te praten die voor jou wel Chinees lijken. Je lichaamstemperatuur stijgt als hij het over ESP heeft. Je bloeddruk gaat als een raket de hoogte in als hij over de pakking begint. Helemaal kierewiet word je als de koper woorden over de lippen haalt als distributieriem, engine control, het aantal kilowatt en follow me home functies.

Lukt het je niet om over typisch auto gerelateerde termen mee te praten, dan val je meteen door de mand. Een koper die wel op de hoogte is, heeft dan meteen door dat die jou van alles kan wijs maken. En wat men zeker zal proberen wijsmaken is dat jouw prijs véél te hoog is voor die auto.

Eenvoudig Jargon leren om je auto te verkopen

Hoe vermijd je dit? Je hebt twee mogelijkheden. Ofwel ga je een aantal uren surfen op internet en zorg je er voor dat je in een snelcursus op de hoogte bent van het reilen en zeilen binnen de mogelijke opties van auto’s. Men kan zichzelf ook een massa energie besparen door heel eenvoudig het voertuig aan te bieden op de auto verkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Uw auto aanbieden gebeurt volledig gratis. En voor alle duidelijkheid: uw auto blijft uiteraard uw auto waarover u alleen beslist of die kan en mag verkocht worden. Voor u gaat men gratis op zoek naar professionele auto opkopers. De lastige vragen werden reeds gesteld, zodat de auto opkoper die bij jou langs komt eigenlijk maar twee dingen komt doen: jouw geld overhandigen en jouw voertuig opladen. En terwijl men dit allemaal voor u regelt, kan u misschien enkele typische termen omtrent auto’s leren…

Comments are closed.