Je auto verkopen: emotioneel?

Als u als particulier uw auto wilt verkopen, dan kan dit vrij emotioneel zijn. Ook al diende uw auto uitsluitend als gebruiksvoorwerp, en bent u niet meteen een autofreak, toch kan het afscheid nemen van uw auto soms vreemd aanvoelen.

Voor particulieren die heel lang zorg hebben gedragen voor hun auto, zal het verkopen meer emotioneel verlopen.

Het begint allemaal al op het moment van de onderhandelingen. Die auto waar u zo lang zorg voor hebt gedragen en waar u eigenlijk best trots op was, wordt nu verkocht. Dat die geïnteresseerde potentiële  auto inkopers afkeurend tegenover uw auto zijn, heeft natuurlijk alles te maken met de prijs, maar toch hoort u zulke opmerkingen niet graag.

Afscheid nemen van uw geliefde 2de handsje

Op gebied van de prijsbepaling van uw auto hangt ook vaak een emotionele waarde. Uzelf weet wel dat uw auto goed is onderhouden, maar dat betekent daarom niet dat een auto inkoper u hier in volgt. Om die reden schatten particulieren de auto dagwaarde van hun auto doorgaans te hoog in.

Als u dan uiteindelijk een koper heeft gevonden, is tijd om afscheid te nemen. Niet dat men dan tranen met tuiten gaat huilen op het moment dat men met uw auto weg rijdt. Maar toch voelt het vreemd aan om een wildvreemde met uw auto te zien vertrekken. Zal die er ook wel zorg voor dragen? En ook al maakt dat voor u zelf niets meer uit, toch stelt men het op prijs dat de 2de hands auto nog goed onderhouden zou worden. Om die reden is het vaak best dat uw auto verkocht wordt aan iemand waarvan de kans groot is dat u die nooit meer zal zien. Enerzijds is dat positief voor uw eigen gevoel, omdat u dan nadien niet kan vaststellen hoe slordig men met uw auto omgaat en wellicht erg slecht onderhoudt. Maar ook in andere gevallen kan het goed zijn dat je je eigen auto niet meer te zien krijg. Als je jaren later nog steeds de koper met je auto ziet rondtoeren, dan kan dit een wrang gevoel voor jezelf geven omdat je gaat denken dat je eigenlijk zelf nog lang met die auto had kunnen rijden.

De emotionele auto verkoop overlaten een professionals

Het verkopen van je auto gaat een pak professioneler en met minder emoties gepaard als je dit afhandelt via de occasion verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.nl”. Hier wordt de ganse transactie voor jou geregeld, het enige wat jij hoeft te doen is de gegevens van je auto doorspelen en verder is er niets meer te doen. Meer en meer mensen kiezen voor deze manier van hun auto verkopen.

 

Comments are closed.