Je auto verkopen aan een autohandelaar

Je wilt je auto verkopen, maar je weet dat er onkosten moeten gemaakt worden om deze gekeurd te krijgen. Een uitkomst is in dat geval de auto verkopen aan een handelaar. Bij de verkoop aan een handelaar, moet je geen keuring van de auto laten doen. Okee, die handelaar zal je niet het bedrag geven dat je van een particulier zou kunnen krijgen. Maar je blijft dan wel van een hoop ellende gespaard om je auto kwijt te geraken.

Toch ben je best alert als je je auto wilt verkopen aan een handelaar. Het is niet altijd evident om een handelaar te controleren of die wel echt een handelaar is. Op het eerste zicht lijkt dit misschien geen probleem, maar je zou in nare situaties kunnen terecht komen.

Je auto verkopen via een zoekertje: opgelicht worden door valse auto aankopers.

Stel dat de persoon die de auto wilt kopen niet echt een officiele auto aankoper is. Hij koopt je auto, op de overeenkomst wordt gemeld dat het voertuig verkocht wordt in de staat waarin het zich bevindt, gekend door de autoopkoper. De man laadt je auto op, betaalt je en is er mee weg. Hiermee is de kous af, denk je bij jezelf. Tot je na enige tijd opnieuw gecontacteerd wordt door de autoaankoper. Bij het nieuwe contact beweert hij dat hij helemaal geen auto opkoper is. En dat hij heel wat onkosten moest maken om je auto gekeurd te krijgen (wat je trouwens zelf ook wel wist). En als kers op de taart: ofwel gaat die persoon naar de rechtbank ofwel betaal je hem een deel van het bedrag terug.

Je auto verkopen aan een oplichter kan ernstige gevolgen hebben

Als de koper, die uiteindelijk geen auto aankoper was, naar de rechtbank stapt, ben je er gegarandeerd aan voor je moeite. Je zal de auto terug krijgen, de koper moeten terugbetalen en ook de onkosten die hij aan het voertuig heeft gemaakt. De meeste mensen plooien voor de zogezegd minnelijke schikking, en betalen de gemaakte onkosten terug aan de auto opkoper. Gevolg: je auto is niet meer van jou, en je hebt uiteindelijk toch de som betaald die nodig was om de keuring te laten verlopen.

Criminele autoopkopers vermijden op autoopkoop sites

Om dergelijke ellende te vermijden, werk je best samen met “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier kan je gratis je auto aanbieden, men zoekt voor jou en onderhandelt voor jou bij professionele autoopkopers. Voor malafide autoopkopers moet je geen schrik hebben, vermits de meer dan 3.000 auto opkopers waarmee men samenwerkt stuk voor stuk gescreend werden op hun betrouwbaarheid.

 

Comments are closed.