Jacques Britt shirts online

Shirts van Jacques Britt zijn bekend om hun enorm goede kwaliteit, het gebruik van de beste materialen, een afwerking die tot in de puntjes verzorgd werd en subtiele onderscheidende details. Die elementen maken de overhemden van Jacques Britt een uitstekende keuze voor de stijlvolle en modebewuste man. De Jacques Britt collectie is in zekere zin uniek en maakt heel erg duidelijk het verschil met de concurrentie. Toch zijn Jacques Britt shirts tegelijk veelzijdig en kunnen ze op tal van verschillende gelegenheden gedragen worden.

Jacques Britt shirts: Stijlvol sinds 1969
Het merk Jacques Britt werd opgericht in 1969 door Gerd Seidensticker. Een man met één missie: topkwaliteit overhemden produceren. Seidensticker wilde van deze Jacques Britt shirts een soort gouden standaard maken die de vergelijking met alle andere betere toe bekende merken probleemloos moesten kunnen doorstaan. Seidensticker wist dat hij enkel op die manier een internationale bekendheid kon verwerven die hij nooit zou behalen mochten zijn overhemden slechts middelmatig zijn.
Jacques Britt is reeds tientallen jaren een begrip in de modewereld en het merk blijft z’n reputatie waarmaken. Een selectie van de beste katoensoorten vormt de basis voor shirts en overhemden in sprekende kleuren en uitgesproken mooie dessins zoals een haarfijne streep of een effen achtergrond met satijnen afwerking. De zakelijke geklede overhemden van Jacques Britt evenals de casual vrijetijdsoverhemden uit dezelfde collectie mogen dan ook niet in ons aanbod ontbreken. Mannen die zichzelf willen onderscheiden met een gevoel voor stijl en mode kiezen dus zonder aarzelen voor de vaste waarde die Jacques Britt heet.

Zijn poging om een wereldwijde bekendheid te verwerven bleek trouwens ook uit de slimme naamkeuze. Door het combineren van een Franse voornaam met een achternaam die bijna niet Engelser kon klinken werd het merk Jacques Britt al snel een vertrouwd begrip in de oren van zowel Franstalige als Engelstalige consumenten.

De arrogante zebra van Jacques Britt
Om het 40-jarige bestaan van de Jacques Britt overhemden te vieren introduceerde het merk z’n typerende Zebra-logo, symbool voor de zelfbewuste man die kleding van het merk kocht. Dat dier moet ook symbool staan voor het verhaal van vrijheid, afkomst, mode en elegantie dat Jacques Britt met z’n collectie probeert te vertellen. Tegelijk straalt de Zebra natuurlijk ook een tikje arrogantie uit.

Jacques Britt, een klassieke traditie van topkwaliteit
Al heeft Jacques Britt als zelfstandig merk dan een al een grote geschiedenis, het maakt ook nog steeds deel uit van de Seidensticker Group of Companies. Hierdoor kan het buigen op een nog rijkere traditie. Seidensticker en Jacques Britt hebben gecombineerd meer dan 150 jaar ervaring met het ontwerpen en produceren van modieuze kleding van de allerhoogste kwaliteit in een luxueuze afwerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blue, Brown en White label
De Jacques Britt shirts en overhemden zijn onder te verdelen in drie duidelijk onderscheiden collecties of labels. Het White Label biedt comfort fit overhemden, een pasvorm die comfortabel zit voor elke man. Onder het Brown Label verkoopt Jacques Britt shirts in een modernere pasvorm die licht getailleerd is en daardoor erg eigentijds aanvoelt. De Blue Label collectie tenslotte is een slim fit collectie voor wie een absoluut scherpe en trendy uitstraling wil.

Comments are closed.