Informatie over vroegtijdige ejaculatie

Wat zijn de symptomen van vroegtijdige zaadlozing?

Er is geen medische standaard hoe lang een man het moet volhouden in bed.  Tot het moment van ejaculeren. De belangrijkste teken van een vroegtijdige zaadlozing is dat deze plaatsvindt. Waardoor de geslachtsgemeenschap stopt terwijl beide partners nog wel verder hadden willen gaan.

In het meest recente definities van vroegtijdige ejaculatie is dat voordat de 1 minuut  is gepasseerd. (Na het inbrengen van de penis in de vagina.) En de man dan een zaadlozing krijgt, je het vroegtijdige ejaculatie kunt noemen.

Het is een punt van zorg, stress en ongemak. Het probleem kan zich voordoen in alle situaties met een vrouw maar ook wanneer de man met zichzelf bezig is. Is vroegtijdig komen mogelijk.

Artsen delen vaak premature ejaculatie in twee type primaire of secundair.

Primaire premature ejaculatie is, als een man het probleem heeft tijdens de hele periode dat hij al actief is. Bij  secundaire premature ejaculatie is, heeft de man in het verleden geen last gehad van vroegtijdige zaadlozing. Alleen heeft hij er zonder aanleiding opeens wel last van.

Je kunt begrijpen dat dit erg frustrerend is vooral wanneer de man totaal geen idee heeft, waarom hij nu wel eerder komt dan gepland.

Omstandigheden die het risico op voortijdige ejaculatie te vergroten

Verschillende omstandigheden kunnen het risico van vroegtijdige zaadlozing vergroten.

Bijvoorbeeld bij erectieproblemen. Er kan een verhoogd risico op voortijdige ejaculatie zijn als de man af en toe. Of de meeste van de tijd moeite heeft met het krijgen of behouden van een erectie.

Angst voor verlies van een erectie zorgt ervoor dat de man zich gaat haasten door tijdens de geslachtsgemeenschap. Ongeveer  1 van 3 mannen met een vroegtijdige zaadlozing heeft moeite met het handhaven van een erectie.

Gezondheidsproblemen. Als de man een ziekte heeft waardoor hij zich angstig voelt tijdens de geslachtsgemeenschap. Kan het bijdragen aan die haast en zorgt dat voor vroegtijdig komen.

Stress. Emotionele of mentale stress op bepaalde vlakken in het leven kan een rol spelen bij vroegtijdige zaadlozing. En beperken de mogelijkheid om te ontspannen tijdens de geslachtsgemeenschap.

Sommige geneesmiddelen. In erg zeldzame gevallen, kunnen medicijnen van invloed op de chemische boodschapper in de hersenen die leiden tot (voortijdige) ejaculatie.

Wanneer is het raadzaam een arts te bezoeken?

Je moet praten met uw arts als u onder de meeste geslachtsgemeenschap ejaculeert eerder dan u of uw partner het wil. Zelfs als u denkt dat dit iets is wat u alleen moet doen. Kunt u toch beter een arts bezoeken zodat jullie samen met een plan komen om het langer vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *