Inbraken blijft stijgen

Hoewel de criminaliteit in het algemeen blijft dalen in de provincie Utrecht, is het aantal inbraken het afgelopen jaar opnieuw flink gestegen. Dat melden het Openbaar Ministerie en de politie maandag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Autokraken gedaald

Het aantal overvallen en autokraken is dit jaar flink gedaald. Inbrekers sloegen in 2012 juist aanzienlijk vaker toe. Het aantal woninginbraken is met 7 procent gestegen tot bijna 7500.
Uit de cijfers blijkt dat er tijdens feestdagen zoals Kerst en oude en nieuw 40 procent meer kans is op een inbraak. De politie wil dit met het project ‘Stille nacht’ terugdringen.

De cijfers worden nu al gepresenteerd omdat de regiopolitie Utrecht in 2013 samengaat met het korps van Gooi en Vechtstreek en het korps van Flevoland.

Meer inbraken in de wintermaanden

Het is algemeen bekend dat er meer woninginbraken worden gepleegd in de donkere wintermaanden. Dit omdat inbrekers zich veiliger voelen in het donker en dat ze meer tijd hebben in deze wintermaanden.

Wat te doen?

Het is verstandig om uw lokale klusjesman of slotenmaker in te schakelen om uw huidige sloten te laten controleren. U schrikt van de simpele manier waarop inbrekers uw huis kunnen betreden. Gemiddeld hebben inbrekers 30 sec. nodig om uw huis binnen te komen. Dat laat u toch niet gebeuren?

Comments are closed.