Hulp nodig bij een sollicitatieprocedure?

Stel u bent een directeur of manager van een bedrijf en u heeft enkele vacatures openstaan, maar u bent niet zo goed met het kiezen van een sollicitant die het beste de openstaande functie zou kunnen opvullen? Of wilt u één van de werknemers laten promoveren naar een hogere functie en kunt u zelf niet kiezen? Dan kunt u ervoor kiezen om iemand anders binnen het bedrijf deze taak te geven, echter zal dit in sommige gevallen niet mogelijk zijn of u heeft liever helemaal niet dat dit gebeurt, maar wat kunt u dan doen op dit dilemma op te lossen?

Het antwoord hierop ligt echter meer voor de hand dan dat u in eerste instantie zal denken. U kunt er namelijk voor kiezen om de expertise van een assessmentbureau in te schakelen. Een assessmentbureau stelt voor u als opdrachtgever / werkgever een speciale opdracht op waarmee hun kunt zien hoe de sollicitant reageert onder druk en zichzelf aanpast aan de omgeving. Dit wordt bereikt door een levensechte werksituatie na te bootsen door middel van diverse testen, rollenspellen, opdrachten en interviews. Gedurende een assessment komt vaak ook de ware aard (lees: persoonlijkheid) van iemand naar boven. Dit is al een extra onderdeel waaraan u kunt zien of de sollicitant of de kandidaat voor promotie zowel goed pas bij de functie als binnen het bedrijf. Ook komt er tijdens een assessment een duidelijk beeld naar voren van de communicatieve vaardigheden van een sollicitant / kandidaat voor promotie. Een assessment wordt afgesteld op zowel de openstaande functie / vacature als het bedrijf en haar kenmerken / eisen. Echter bestaan assessments vaak uit een interview, een IQ-test, een persoonlijkheidstest en een praktijksimulatie. Deze praktijksimulatie kan, afhankelijk van het bedrijf, plaatsvinden in de vorm van een rollenspel (tweegesprek), een presentatie, fact-finding en / of een groepsdiscussie.

Indien u ervoor kiest om een assessmentbureau in te schakelen, is het wel handig om enkele bureaus te vergelijken. Dit kan het makkelijkst via loopbaannederland.nl ,hier wordt namelijk, op basis van uw situatie en wensen / eisen,  het aanbod van assessmentbureaus terug gebracht naar de drie bureaus die het beste bij u passen. Deze offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend. Na het vergelijken van de drie offertes kunt u kiezen voor het bureau met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Comments are closed.