Het verschil HBO en WO

Je wilt straks gaan studeren. Wordt het een hogeschool of universiteit.
Er is verschil op het gebied van toelatingen, kennis en vaardigheden.

Verschil in toelating

Met een havo diploma kun je alleen een HBO opleiding volgen en met een vwo diploma kun je een wetenschappelijke studie volgen. Wanneer je op het HBO je propedeuse hebt behaald dan is het mogelijk om door te stromen naar een universiteit.

Kennis

Een groot verschil tussen een hogeschool en universiteit is de manier van werken. Op een universiteit wordt ervan je verwacht om goed zelfstandig te werken. Waarbij je weinig lessen hebt in vergelijking met een HBO opleiding. Bij deze krijg je relatief veel uren college per week en wordt je hier intensief bij begeleid.

Een verschil in HBO en WO zit hem niet alleen in de manier van les geven maar ook bestaan er natuurlijk verschillen per opleiding en onderwijsinstelling. Om erachter te komen wat de verschillen zijn tussen HBO en WO maar ook de verschillen per onderwijsinstelling, kun je uitgebreide informatie vinden over studies en opleidingen. Deze informatie kun je makkelijk naast elkaar leggen om deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je op een optimale manier een studiekeuze maken!


 

Comments are closed.