Het gemak van rugtassen

Rugtassen zijn al lang niet meer alleen bedoeld voor scholieren. Doordat rugtassen multifunctioneel zijn heeft bijna iedereen wel één of meer rugtassen thuis liggen. Het grootste voordeel van een rugtas is dat je er gewoon veel in mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan schoolboeken, maar ook een laptop of wat eten en drinken voor tijdens een dagje uit. Ook op vakantie zijn rugtassen erg handig, want doordat je de tas op je rug draagt, hou je je handen vrij. Hierdoor wordt je niet beperkt in je bewegen. Daarnaast draag je deze tas op twee schouders wat er voor zorgt dat je beide schouders belast worden in gelijke mate. Bij een schoudertas is dit heel anders, dan wordt slechts één schouder volop belast. Een rugtas is dus ook veel beter voor je rug en schouders dan een schoudertas.

Veel keuze
Wat betreft rugzakken is de keuze enorm. Er zijn zo veel verschillende soorten tassen te koop. Denk bijvoorbeeld aan diverse formaten, kleuren, merken en materiaalsoorten. Bekende rugtasmerken zijn:

  • Eastpak
  • Samsonite
  • Cowboysbag
  • Kipling
  • Converse

Echter zijn er ook relatief onbekende merken die rugzakken verkopen. Het voordeel daarvan is dat die vaak wat goedkoper zijn. Zo is er dus in elke prijscategorie een geschikte tas te vinden. Tevens zijn er speciale rugtassen voor bijvoorbeeld kinderen, maar ook outdoor tassen, reistassen en laptoptassen. Er zijn zelfs rugtassen op wieltjes. Op die manier kun je de tas zowel op je rug dragen als achter je aan trekken. Vooral bij kindertassen zie je dit veel voorkomen. Zo kan de rugtas namelijk zowel als tas als koffer functioneren.

Online kopen
Wanneer je precies weet wat je wilt, of juist wilt oriënteren is internet het perfecte medium. Het aanbod op internet is erg groot en je kunt eenvoudig een totaal overzicht zien. Wanneer je weet wat je zoekt kun je selecteren op merk bijvoorbeeld. Rugzakken zijn zowel online verkrijgbaar als in fysieke winkels. Je perfecte rugzak vinden is dus op diverse manieren mogelijk.

Comments are closed.