Hergebruik van een sloopauto

Uiteraard is het zonde en teleurstellend als je tot de conclusie komt dat je auto in wezen een sloopauto is geworden. Vaak merk je dit al aan het groeiend aantal geluidjes dat vanuit de auto te horen is. Helemaal duidelijk wordt het als de auto niet meer door de laatste APK keuring heen komt en er ook geen groen licht meer wordt gegeven voor reparatiewerkzaamheden. Als zelfs een garage zegt dat herstel niet langer meer haalbaar is, dan moet je je bij het vonnis neerleggen.

 

Vaak ga je er dan vanuit dat een sloopauto in zijn totaal zal worden vernietigd omdat het toch niet meer als gebruiksmiddel meer kan dienen. Gelukkig is dit niet helemaal waar. Een sloopauto kan zeker nog worden hergebruikt bij een autodemontage bedrijf, echter niet meer in de huidige vorm. De individuele onderdelen waaruit de auto echter is opgebouwd, zijn vaak nog goed bruikbaar en kunnen dus wel degelijk worden hergebruikt in een andere auto.
Losse onderdelen worden dan ook uit de sloopauto verwijderd en doorverkocht. Hierdoor kunnen andere mensen deze delen voor goedkope prijs op de kop tikken. Ook worden soms complete sloopauto’s naar het buitenland geëxporteerd. Sommige auto’s zijn in Nederland niet meer bruikbaar, maar kunnen in het buitenland een functie hebben. In veel Afrikaanse landen staan ze te springen om dit soort auto’s. Hoewel het gevaarlijk kan zijn, omdat sloopauto’s vaak diverse gebreken hebben, worden relatief veel potentiële sloopauto’s geëxporteerd. Je moet dus niet gek opkijken dat jouw auto wordt geëxporteerd, maar het gaat hierbij wel om de wat betere sloopauto’s.

Comments are closed.