Hardlopen met je hond

BOVENKARSPEL – Stichting Canicross West-Friesland houdt jaarlijks de Streekbos Canicross. Samen met je hond een parcours (hard)lopen of steppen voor het goede doel: dat is canicrossen. De opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar Stichting Contacthond.

Stichting Contacthond leidt honden op tot therapiehond. Zorginstellingen zetten therapiehonden in als hulpmiddel bij logopedie, psychotherapie, speltherapie, psychomotorische therapie en fysio/revalidatietherapie voor mensen met een beperking. Deze dierondersteunende therapievorm zorgt voor een lagere drempel tussen de cliënt en therapeut. De hond stelt de cliënt op zijn gemak, waardoor de therapie meer ontspannen verloopt, aldus Stichting Contacthond.

Leekerweide in Wognum is één van de zorginstellingen waar Stichting Contacthond haar hulp biedt. Speciaal voor Leekerweide is er een extra loopcategorie aan de Streekbos Canicross toegevoegd. Dat is De Leekerweide fun-canirun van 1450 meter. De andere afstanden zijn die van achthonderd meter voor kinderen en vijf kilometer voor volwassenen.

Inschrijven en meer info over Streekbos Canicross: www.canicrosswestfriesland.blogspot.com.

Meer info over Stichting Contacthond: www.contacthond.nl.

Comments are closed.