Geld ontvangen voor uw sloopauto?

Heeft u een ongelukje gehad met uw auto? Wilt u uw auto kwijt omdat u een andere gaat kopen? In deze gevallen kunt u uw auto laten opkopen door verschillende bedrijven. Helaas denken veel mensen dat ze niets meer kunnen ontvangen voor een stukke auto, dat is echter niet zo.

Diverse sloperijen in Nederland
In Nederland bevinden zich diverse autosloperijen die bereid zijn om kapotte auto’s op te kopen. De autosloperij Rotterdam zal de auto opknappen en deze weer verkopen, of ze zullen bepaalde onderdelen uit de auto halen en deze weer verkopen. Er is vaak hoe dan ook wel interesse in een auto.
Veel auto’s die bij een autosloop terecht komen zijn total loss verklaard. Er wordt echter ook wel onderscheid gemaakt tussen economisch total loss en technisch total loss.

Economisch total loss
Er wordt ook wel van economische total loss gesproken als de auto nog niet helemaal kapot is. Vaak is er sprake van zoveel schade auto dat de reparatie kosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Deze auto’s zullen worden opgekocht en worden opgeknapt om weer verkocht te worden.

Technisch total loss
Als er sprake is van een technisch total loss, dan kan de auto helaas niet meer hersteld worden. Er wordt dan ook wel gesproken van een sloopauto Rotterdam. Het is dan niet meer mogelijk om de auto te repareren of op te knappen. Een sloperij zal bepaalde onderdelen uit de auto verwijderen om deze later te verkopen. U ontvangt dan nog een klein bedrag voor de onderdelen.  

Comments are closed.