Gaatjes ondanks poetsen

Denk je dat je elke dag goed poetst en je hebt toch gaatjes? Waar zou dit aan kunnen liggen? Heel veel mensen denken dat ze hun tanden goed poetsen. Goed poetsen bestaat uit heel veel onderdelen.

Het goed schoon maken van je tanden maar ook vooral de hoeken waar je niet zo aan denkt en bij komt. Ook is het erg belangrijk om je tandvlees goed te onderhouden. Je tandvlees is eigenlijk het sement tussen je tanden. De tanden hebben een goed verzorgd tandvlees nodig om de tanden zelf ook gezond te houden. Als je je tandvlees niet voldoende poetst, wordt dit tandvlees dik. Als je tijdens het poetsen bloed krijgt betekent dit dat je je tandvlees niet voldoende goed poetst.

Eigen ervaring

Ik poets mijn tanden elke dag 2x, ’s ochtends en s’ avonds. Ik doe over 1 poetsbeurt ongeveer 2 minuten. 1 minuut boven en onder. Ik heb ondanks dat ik mijn tanden goed poets nog last van gaatjes en bloedend tandvlees. Ik ben hiervoor al een paar keer naar de tandarts in Utrecht geweest om hulp te vragen. Ik ging naar een tandartspraktijk in Utrecht. Ondertussen poets ik mijn tanden nu nog steeds 2 keer per dag alleen spoel ik mijn mond na het poetsen met listerine of gewoon kraanwater. Dit helpt enorm goed omdat ik al mijn etensresten eruit spoel en die bijvoorbeeld ’s nachts niet blijven zitten.

 

 

Comments are closed.