Facebook geeft gesprekken uit aan TV zenders

Voor wie dacht dat het allemaal wel oke was met Facebook en de privacy bewaking ervan wordt het toch steeds moeilijker gemaakt om de negatieve uitingen te onderbouwen. Het blijkt dat Facebook TV zenders inzicht geeft in de meningen van haar gebruikers. Zo worden namelijk likes en reacties van gebruikers doorgespeeld naar deze TV maatschappijen. Dit zorgt ervoor dat zij meer inzicht krijgen in wat het publiek vindt van hun programma aanbod en andere activiteiten.

Veel mensen vinden dit natuurlijk niet kunnen aangezien Facebook ongevraagd gegevens zit door te spelen. Het is nog niet bekend of je deze ‘functionaliteit’ kunt uitschakelen of dat dit een vaste regel is waar je niet onderuit zal kunnen komen. De privacy die geschonden wordt is volgens Facebook zeer beperkt. Dat komt omdat de gegevens die worden verstuurd naar de partners allemaal anoniem zijn. Er kan dus niet op de persoon iets worden terug herleid.

Nu zul je waarschijnlijk zeggen; dat gelooft toch niemand!? Dit is inderdaad iets wat je zelf zal moeten overwegen om toe te staan of niet. Zolang jij het niet erg vind dat Facebook jouw info aan derden verstrekt heb je dus ook niets te klagen, vind je dit wel vervelend dat zou je eens moeten inloggen op Facebook en in je privacy settings moeten kijken waar je dit eventueel zou kunnen uitschakelen.

Comments are closed.