Engels als tweede taal

Engels is de meest geleerde tweede taal en vrijwel overal in de wereld  te gebruiken. Het Engels heeft 340 miljoen moedertaalsprekers en zeker een miljard meer mensen hebben het als tweede taal. Een cursus Engels wordt steeds interessanter om te volgen. Organisaties worden internationaler en in de samenleving is er sprake van globalisering. Nederlands praten wordt dus minder vanzelfsprekend dan het geweest is.

Een Engelse cursus volgen

Als u een Engelse cursus wilt volgen, kunt u het best kiezen voor een cursus die is aangesloten het niveau van uw Engels. Cursussen zijn vaak ingedeeld op drie doelgroepen: beginners, gemiddelden, gevorderden. Wat over het algemeen bij alle Engels cursussen centraal staat, is zowel de Engelse spelling als de Engelse uitspraak. Engels is over het algemeen niet de meest moeilijke taal om te leren. Zeker niet omdat wij er als Nederlanders continu mee in aanraking komen via televisie, internet, e.d. Via de meeste cursussen of opleidingen Engels kunt u binnen enkele lessen al Engels leren spreken en verstaan. Een cursus Engels is ook geschikt voor mensen die hun Engelse taalkennis willen opfrissen. Engels is bijna een tweede taal in Nederland: miljoenen Nederlanders kunnen een aardig woordje Engels spreken omdat Engels in het middelbare onderwijs een verplicht vak is. Daarnaast hebben veel mensen cursussen gevolgd voor hun werk.

Onderwerpen die u kunt verwachten tijdens een cursus Engels:

  • Engelse uitspraak
  • Engelse brieven schrijven
  • Engelse bedrijfstaal
  • Culturele verschillen

Een cursus vinden

Dankzij het internet is het eenvoudig om het juiste taleninstituut te vinden. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je de mogelijke cursussen kunt vergelijken. Zoek vooraf naar informatie en bepaal mede op gevoel welke cursus het beste bij jouw past. Het is belangrijk  dat de cursus die je volgt bij je past zodat je met veel motivatie en enthousiasme de taal snel leert. Ga dus niet over één nacht ijs maar bedenk goed wat je precies verwacht van een cursus en zoek deze online op.

Comments are closed.