Eigen postkaarten ontwerpen en drukken

Ik heb een grote familie en veel vrienden, en ieder jaar zijn er ontelbaar veel momenten waarop ik kaartjes stuur. Zo is natuurlijk iedereen ieder jaar jarig, is het ieder jaar kerst, of gaat er iemand trouwen. Ik vind het persoonlijke erg leuk om kaartjes te ontvangen, maar helemaal leuk om iemand een kaartje te geven of te sturen. Ik zie het als een kleinigheidje, maar wel iets waar je een mooie persoonlijke boodschap op kwijt kunt die voor veel mensen veel meer waard is.

Tot vorig jaar kocht ik altijd het hele jaar door kaartjes bij verschillende winkels als V&D, Bruna etc. Echter beginnen deze kaartjes steeds duurder te worden en vind ik ze niet meer erg origineel. Via een kennis van me kwam ik erachter dat het ook mogelijk is om zelf je eigen postkaarten te ontwerpen en online te bestellen. Ik vond dit een erg leuke oplossing en besloot eens te gaan zoeken naar drukkerijen op het internet die deze dienst aanboden. Tot mijn verbazing kwam er een hele waslijst aan online drukkers waar je zelf ontworpen kaarten kunt laten drukken. Bij de ene website moet je vooraf zelf je eigen ontwerp samenstellen in een foto bewerkprogramma, en vervolgens deze afbeelding uploaden. Bij andere kun je op de website zelf gaan spelen met bestaande of geüploade afbeeldingen en tekst etc. Het is een super leuke bezigheid om te doen en op deze manier kun je de kaart nog persoonlijker maken door bijvoorbeeld foto’s van die persoon of vrienden te uploaden. Postkaarten drukken kan door middel van het langslopen van enkele stappen eenvoudig en snel gedaan worden. In sommige gevallen kun je er ook nog voor kijken om een extra cadeautje in de vorm van bloemen, snoep of een fles wijn bij de kaart te laten leveren. Het is een erg leuk alternatief wanneer je de standaard verjaardag- en beterschapskaarten in de winkels zat bent en iets originelers wilt. Persoonlijk denk ik dat ik niet snel meer een kaart in de winkel zal halen, maar gewoon liever zelf lekker creatief online mijn eigen ontworpen kaarten laat bestellen.

Comments are closed.