Een tuinafscheiding voor je achtertuin

Heb je net een nieuwe huis gekocht of gehuurd? Dan heeft de tuin als het goed is een grote rol gespeeld bij deze beslissing. Wanneer je een huis koopt of huurt kies je er vaak voor om de tuin te vernieuwen, zodat er echt een eigen plekje wordt gecreëerd. Een van de beslissingen die moet worden gemaakt is welke tuinafscheiding er in de tuin zal moeten. Er zijn veel mogelijkheden zoals een houten schutting, heide schutting, betonnen schutting of een geluidswerende schutting. Elke type heeft zijn eigen uitstraling. Of je nu de keuze maakt voor strak en robuust of natuurlijk. Er is voor ieder een passende tuinafscheiding.

Voordelen van een tuinafscheiding

Wat zijn precies de voordelen van een tuinafscheiding? Wanneer je de tuinafscheiding bekijkt ten opzichte van een heg, een tuinafscheiding is meteen zichtbaar en je kunt hierdoor meteen van de privacy in de tuin genieten. Wanneer je de keuze maakt voor een heg, duurt het een behoorlijke tijd voordat deze heg volgroeid is.

Verschillende soorten tuinafscheiding

De tuinafscheidingen zijn in alle verschillende soorten en maten. In een tuincentrum of bouwmarkt kun je kiezen uit de meest uitlopende vormen. Maar heb je geen tijd of zin om in een tuincentrum of bouwmarkt rond te lopen? Neem dan eens een kijkje op het internet naar tuinafscheidingen. Hier is het eenvoudig om alle soorten en maten tuinafscheidingen te vergelijken. Denk aan de materiaalsoorten en de verschillende prijzen. Er zijn wat punten waar je aan moet denken bij het aanschaffen van de tuinafscheiding. Wat is de gewenste hoogte en welk materiaal wil je graag?

Om volledige privacy te hebben, ongeacht waar je je bevindt in de tuin, zal een hoogte van 1.80 meter volstaan. Maar heb je liever dat je er zelf ook nog overheen kunt kijken, dan is 1 meter ongeveer de hoogte die dan nodig is. De tuinafscheiding heeft dan wat meer weg van een hekwerk of afrastering. Een goede tussenweg is een hoogte van 1.40 meter. Bij deze hoogte kun je, wanneer je loopt of staat, erover heen kijken. Maar wanneer je lekker in de tuin zit om een boek te lezen, is de privacy daar!

Heb je de hoogte gekozen? Dan is het tijd om je te gaan verdiepen in het materiaal. Dat is heel afhankelijke van de sfeer, functionaliteit en de duurzaamheid. Deze punten neem je mee in jouw beslissing voor een tuinafscheiding.

Het is verstandig om je goed te laten adviseren. Een tuin is niet iets dat je elk jaar vernieuwd, maar je zult er jaren plezier van hebben.

 

 

 

Comments are closed.