Een tattoo laten zetten

Een tattoo hoor je niet zomaar te laten zetten in een opwelling, het is heel erg belangrijk om goed over de consequenties na te denken omdat het iets is waar je levenslang me zal dragen. Het wordt onderdeel van je lichaam, onderdeel van je huid. Heel veel mensen zien hun tattoo ook als een soort orgaan, iets wat bij hun lichaam hoort en hun compleet maakt als een kloppend geheel.

Een tattoo laten zetten wordt steeds meer populair omdat mensen steeds vaker de grenzen gaan opzoeken, en zich steeds minder aantrekken van wat anderen denken. Tattoo’s werden vroeger altijd als taboe gezien, als iets crimineels waar je levenslang mee bent getekent. Tegenwoordig is deze cliché gelukkig niet meer van toepassing, hoewel er natuurlijk nog wat oude vrouwtjes zijn die je raar zullen aankijken als je op de strand loopt emt je hele rug vol met schedels.

Een tattoo is persoonlijk

Veel mensen nemen een tattoo om iets belangrijks in hun leven te symboliseren zoals de geboorte van een kind, een traumatische ervaring of bijzonder moment in hun leven die ze nooit meer willen vergeten omdat het iets positiefs was, of een belangrijke leermoment. Aan de andere kant houdt je natuurlijk altid mensen over die een tattoo nemen “omdat het stoer is”omdat het helaas ook wel eens als een soort van statussymbool wordt gezien, of als een soort van  mode accessoire.

De invloed van beroemdheden op de tattoo wereld

Het valt wel op dat veel mensen inspiratie zoeken bij beroemdheden, bijvoorbeeld met Angelina Jolie, toen zij aan tattoo’s begon was eht allemaal nog redelijk nieuw voor een vrouw om zogenaamde “stoere” tattoo’s te laten zetten. Maar vanaf dat moment zag je wel ineens een doorbraak in vrouwen die ineens allemaal tribal draken wilden laten zetten zoals Angelina. Toen kwam de tribal rage, en nu is met met full-sleeves en maori dankzij voetballers die ook dag bij dag voller raken met inkt.

Comments are closed.