Een mediator worden

Mediation wordt steeds populairder onder het Nederlandse volk. Mediation houdt in dat twee partijen onder begeleiding een oplossing vinden voor een conflict, en wordt steeds vaker gebruikt bij bijvoorbeeld een scheiding. Op deze manier zullen beiden partijen altijd eens zijn met de afspraken, gezien het feit dat je samen met de persoon in kwestie uit de conflict komt. Bij een mediation zal een rechter niet de beslissingen nemen, maar neem jij samen met de persoon een kwestie de beslissing. Het kan dus nooit zo zijn dat er een partij niet tevreden is met de beslissing. Vinecoaching biedt een mediation opleiding aan!

Opleiding in mediation

Wil jij een mediator worden, en leren omgaan met conflicten. Dan kan dit bij Vinecoaching. Vinecoaching geeft mediation trainingen. De training duurt een jaar, bestaande uit drie blokken van 4 dagen. Je kunt je inschrijven voor alleen het eerste blok, om vervolgens zelf te beslissen of jij de andere twee blokken wilt volgen. Een mediation training bestaat uit verschillende vaardigheden, zoals de verbinding vinden tussen beiden partijen. Zodra deze gevonden is kan er door de mediator gewerkt worden na een oplossing. Het is als mediator de bedoeling dat je geen partij kiest, en vooral beiden partijen de ruimte geeft om naar elkaar te luisteren. Het is namelijk zaak dat de partijen samen eruit komen.

Wil ook jij meer leren over mediation, en wil jij zo’n training volgen? Bekijk dan snel de website van Vinecoaching om meer informatie te verschaffen over de mediation trainingen van deze specialist!

Comments are closed.