Een boek laten drukken

Wanneer je een eigen boek hebt geschreven is er toch niets leukers dan jouw eigen boek te laten drukken en in ontvangst te nemen? Maar om je eigen boek in ontvangst te kunnen nemen moet het boek natuurlijk wel eerst geschreven worden. Op het moment dat je jouw boek af hebt ga je weer een nieuwe fase in. Het boek is misschien wel geschreven, maar moet nu ook gedrukt worden. Zodra je het boek geschreven hebt zijn er meerdere mogelijkheden om je boek te laten verspreiden. Zo kan je ervoor kiezen om zelf het boek te laten drukken, je zou het boek kunnen uitbrengen door een uitgever of je kan er een ebook van maken.

Boek laten drukken door een uitgever

Een boek laten drukken door een uitgever is een fijne optie. Veel uitgevers hebben een netwerk van boekenwinkels en andere verkooppunten waar het mogelijk is om de boeken te verkopen. Op deze manier komt je boek ook meteen terecht in veel verschillende winkel en zal je boek ook verkocht gaan worden. Een nadeel van een uitgeverij is natuurlijk dat ze niet elk boek willen uitgeven. Het zou dus zo kunnen zijn dat de uitgever het boek niet wilt uitbrengen. Indien de uitgever er zo over denkt is het nog mogelijk om het boek als ebook uit te brengen of kan je het boek zelf laten drukken en proberen te verkopen.

Zelf laten drukken en verkopen
Het zelf laten drukken van boeken is ook een prima optie. Toch wordt dit nog niet vaak gedaan, terwijl er wel de mogelijkheid is om zelf boeken te drukken en te verkopen. Zo spelen websites als bol.com hier al goed op in. Hier kan je namelijk je eigen geschreven boeken op verkopen. Ook op bijvoorbeeld Marktplaats.nl kan je prima je eigen boeken verkopen. Iets waar je ook voor kan kiezen is het laten maken van een ebook. Deze boeken kunnen gedownload worden op een pc, een reader of tablet en kunnen vervolgens gelezen worden. Deze manier van verspreiden is goedkoop en zal daarom naar alle waarschijnlijkheid ook steeds meer aanslaan bij consumenten.

Comments are closed.