Een auto verkopen, waar je op moet letten

Een veel voorkomende vraag: Hoeveel is mijn auto nou eigenlijk waard? Het is wel verstandig om daarachter te komen als je overweegt je auto te verkopen. Hoe bepaal je de waarde van je auto? Waar moet je als particulier op letten en waar kijken autoinkopers naar? We zetten enkele interessante tips om de waarde van uw auto eenvoudig te berekenen op de rij, zodat je er een passende prijskaartje aan kunt hangen zonder potientiele auto inkopers af te schrikken.

Een auto inkoper weet precies waar hij op moet letten, hij zal er ook niet omheen draaien als er iets aan uw auto mankeert. Zijn doel is om deze zo goedkoop mogelijk te kunnen overnemen. Het is dus van essentieel belang dat u als particulier alle relevante informatie aan de autoinkoper kunt verstrekken zodat u goed voorbereid het traject instapt

Kenteken auto opvragen

Mocht u niet voldoende informatie over uw auto hebben, dan kunt u ook moeilijk een passende prijs bedenken. Mocht u aanvullende informatie over u auto willen opvragen dan zou u als eerste op de site van het rdw de autogegevens kunnen opvragen om zodoende een compleet beeld te krijgen van het verleden van u auto.

U kunt daar gratis informatie opvragen zoals het gewicht, het bouwjaar, de meest recente tenaamstelling, de afgedragen BPM, APK vervaldatum, enzovoort. Die gegevens kunt u vervolgens aan de autoinkoper doorgeven om tot een eerlijke deal te komen.

Waar op letten als ik auto wil verkopen?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar u op kunt focussen, zoals hoe de auto op de foto staat. Daar kijken de dealers vaak als eerst naar als ze een auto willen inkopen. Advertenties zonder foto’ s worden lang niet zo vaak bekeken als advertenties met mooie foto’s erbij. Zorg er dus voor dat je duidelijke/scherpe foto’s erbij hebt staan van verschillende hoeken. Ook van het interieur en van het dashboard. Dat zal gegarandeerd de verkoop van uw auto makkelijker maken.

Auto eerlijk omschrijven

Ze zeggen niet voor niks “eerlijkheid duurt het langst”, mocht er een krasje op zitten of een deukje, dan bent u uiteindelijk toch beter af door het eerlijk bij te vermelden. Dat stellen autoinkopers veel meer op prijs dan dat ze er achteraf pas achterkomen. Om onaangename situaties te voorkomen bij de overdracht is het beter om zowel de pluspunten als de minpunten te vermelden op de formulieren.

Scherpe vraagprijs voor de auto

Wees ook niet te enthousiast met de vraagprijs, vergeet als particulier niet dat het een slechte tijd is in de autohandel. Vraag een realistische prijs gebasserd op gegronde argumenten: kijk kritisch naar de plus en minputen van je auto, zet ze op een rij. Maak desnoods een lijst en bepaal naar aanleiding daarvan een passende, eerlijke vraagprijs.

Auto online verkopen

Mocht je er teveel voor vragen, dan zullen autoinkopers afschrikken en verder kijken zonder een bod te plaatsen. Wees dat voor door een scherpe vraagprijs neer te zetten. Mocht je de auto aanmelden op bijvoorbeeld de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl dan een bod mag altijd worden geweigerd door de verkopende partij. U zit dus nergens aan vast als u dat niet wilt.

 

Comments are closed.