Een auto kopen en de bijkomende onkosten

Auto’s zijn ontzettend handig, zelfs noodzakelijk in heel veel gezinnen vanwege de werk-huis-boodschappen-school routine. Auto’s zijn een handige toevoeging aan de samenleving, een stukje extra luxe wat onderdeel is geworden van de maatschappij. Alleen het komt wel met een kostenplaatje, maar welke kosten komen bij rijden van een auto?

Uit onderzoek is gebleken dat het meeste geld aan onderstaande zaken wordt uitgegeven:

– 25% brandstof,
– 10% onderhoud en reparatie,
– 10% administratie en rente kosten,
– 15-20% afschrijving,
– 35% kleine schades, verzekering, wegenbelasting.

Brandstof, verzekering en wegenbelasting kosten kunnen worden verlaagd, mocht u een zware auto hebben kunt u de auto verkopen en overgaan naar een lichtere auto die minder onkosten met zich meebrengt. Er zijn veel verrassende kosten waar auto bestuurders niet bij stilstaan.

Een auto kopen brengt onverwachte kosten met zich mee

Veel mensen denken bij het kopen van een auto aan de kosten voor het aanschaffen, de brandstof, belasting en verzekering maar er komt in werkelijkheid toch veel meer bij kijken. Als een auto heeft gekocht, moet u deze op naam zetten, dat kost meestal rond de 9 euro, dan is het verstandig om de auto opnieuw APK te laten keuren omdat u nooit weet wat de vorige eigenaar ermee heeft gedaan. Dat brengt ook al weer rond de 40 euro met zich mee, plus eventuele reparaties na aanleiding van de bovengenoemde keuring. U moet de auto dan verzekeren en aangeven bij de belasting, uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander rond de 80 euro per maand daaraan kwijt is. Na een aantal maanden is er meestal ook al sprake van onderhoud en reparatie, wat nogal hoog kan oplopen, en natuurlijk een setjes winterbanden en nieuwe olie om de zoveel tijd. Alles bij elkaar opgeteld komt het toch wel hoog uit. Het is bovendien voordeliger om een occasion te rijden omdat nieuwe auto’s duurder zijn in gebruik dan tweedehands auto’s vanwege de hoge afschrijvingskosten in het eerste jaar. Na een jaar is een nieuwe autoruim 25% minder waard.

Uw dure auto verkopen om goedkoper te gaan rijden

U kunt de meeste kosten besparen door een kleinere, compacte auto te gaan rijden in plaats van een zware oldtimer. Een kleinere auto verbruikt aanzienlijk minder brandstof, en is veel lichter waardoor u ook minder kwijt bent aan belasting kosten. Dat is ook de reden waarom veel Nederlanders voor Twingos’ en Golf’s kiezen. Mocht u nog een grote BMW hebben die veel kosten met zich meebrengt kunt u deze gemakkelijk en kosteloos aanmelden op de autoverkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl, dan ontvangt u binnen 48 uur een bod van een erkende autoinkoop bedrijf. Eenmaal uw oude auto verkocht kunt u overgaan op een voordelige, milieuvriendelijke auto die uw portemonnee zowel als het milieu en de wegen een plezier zal doen.

Comments are closed.