De voordelen van een TSM Back-Up

Of je nu werkt in een ziekenhuis, een distributiecentrum of een andere profit- óf non-profit-organisatie: beveiliging is een zeer belangrijk aspect van een bedrijf. En niet alleen protectie in de fysieke vorm – ook in de digitale wereld. Misschien wel juist in de digitale wereld. Daaronder kun je aanvallen van buitenaf verstaan, maar veel organisaties zijn zich nog niet bewust van de risico’s die zich intern gebieden. Een niet propere opslag van document kan zeer vervelende gevolgen hebben. Vandaar dat we hieronder verder ingaan op het fenomeen ‘back-up’: wat is een back-up, welke soorten bestaan er en hoe kun je er als organisatie voor zorgen dat jouw gegevens altijd goed zijn opgeslagen?

Een back-up: de definitie

Een term als back-up is overal wel bekend. Ten slotte gebruiken naast bedrijven ook particulieren deze term. Ben je bezig met een ambitieus project? Dan zorg je er altijd voor dat je dit project naast jouw computer ook nog elders hebt opgeslagen. Mocht je computer gestolen worden, crashen of iets anders vreemds vertonen, dan heb je altijd nog die kopie waarmee je op een later tijdstip verder kunt gaan: er gaat niets verloren. De consequenties in een bedrijf kunnen rampzalig zijn wanneer er géén back-up is gemaakt. En dit gebeurt nog wel eens: bij particulieren, maar ook voor bedrijven. Een reden is dat het maken van een back-up in bedrijfsverband niet zo eenvoudig is als het lijkt. Ten slotte kun je jouw project thuis van een paar gigabytes redelijk simpel opslaan op een harde schijf. Maar in een bedrijf, waar honderden terabytes aan gegeven voorbij kunnen komen, is het nog maar de vraag waar je die gegevens allemaal laat. In zo’n geval biedt een TSM Back-Up de oplossing.

Wat is een TSM Back-Up?

Een TSM Back-Up zorgt, evenals bij een reguliere back-up, voor een extra reservekopie van het gedane werk mocht de situatie zich voordoen dat ineens alle gegevens zijn verdwenen – met welke reden dan ook. Maar er is meer. Want zo’n Tivoli Storage Manager, zoals de voltallige naam luidt, maakt de back-ups zonder dat je het door hebt. Je hoeft niet handmatig aan de slag te gaan met toetsencombinaties als Ctrl+V, maar je stelt het programma van tevoren in om op een gewenst moment te back-uppen. Handig, want het is geen doen om alle bedrijfsinformatie en -gegevens handmatig ergens heen te kopiëren. Een ander voordeel van de TSM Back-Up is dat deze alle gegevens automatisch in een archief opslaat. Je kunt dan eenvoudig data terugvinden en je hoeft hier in principe zélf niets voor te doen. Een back-up als de TSM Back-Up is een ultieme vorm van preventie onder diverse omstandigheden. Doorgaand wordt er informatie extra opgeslagen terwijl je het niet eens door hebt. En dat scheelt enorm veel werk: voor particulieren, maar vanzelfsprekend ook voor instanties en bedrijven.

Comments are closed.