De voordelen van een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart kan in iedere telefoon worden gebruikt, mits deze simlockvrij is of een simlock heeft van het netwerk dat je wilt gaan gebruiken. In dat geval hoef je de simkaart alleen maar in het toestel te plaatsen om ervoor te zorgen dat je kunt gaan bellen of sms’en met het tegoed dat op de kaart staat. Uiteraard dien je dus positief tegoed op een prepaid simkaart te hebben staan om er ook daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken binnen je telefoon. Een dergelijke kaart brengt verschillende voordelen met zich mee.

Voordelig bellen met een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart zorgt er allereerst voor dat je heel voordelig kunt bellen indien je per maand maar een paar gesprekken voert. De kosten van een abonnement liggen dan vaak een stuk hoger, aangezien je dan een vast aantal minuten per maand af dient te nemen. Indien je maar weinig belt en het voorkomt dat je bijvoorbeeld een hele maand geen gebruik maakt van je mobiele telefoon is het vaak verstandiger om een prepaid simkaart aan te schaffen. Zo zorg je ervoor dat je alleen betaalt voor de minuten die je daadwerkelijk belt, of de sms-berichten die je verstuurt met je mobiele telefoon.

Geen verrassingen achteraf

De prepaid simkaart zorgt daarnaast voor een ander belangrijk voordeel, namelijk het feit dat je geen last zal hebben van vervelende verrassingen achteraf. Je kunt alleen bellen met het geld dat je vooraf op de simkaart hebt gezet, waardoor je niet voor hoge kosten kunt komen te staan. Zodra je beltegoed op is kan je de telefoon niet meer gebruiken om te bellen of een sms te versturen. Wat dat betreft zorgt de prepaid simkaart ervoor dat je een bepaald budget per maand of per een andere periode kunt stellen, waar je vervolgens niet gemakkelijk overheen kunt gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *