De voor- en nadelen van harde koffers

Harde koffers hebben diverse voordelen ten opzichte van zachte koffers. Echter is dit wel afhankelijk van de manier van reizen. Wanneer je bijvoorbeeld met de auto, dan is een zachte koffer praktisch. Dit komt doordat de zachte koffers flexibeler zijn, waardoor je dit soort koffers makkelijker in de kofferbak kwijt kunt. Maar wanneer je met het vliegtuig gaat reizen, is een harde koffer een betere optie.

Het grootste voordeel van harde koffers ten opzichte van zachte koffers, is de bescherming. Deze bieden meer bescherming voor de bagage dan zachte koffers. De harde koffers bieden optimale bescherming, hierdoor is het makkelijker om breekbare en kostbare spullen mee te nemen tijdens de reis. Het komt je waarschijnlijk ook wel bekend voor, tijdens het inchecken voor een vlucht wordt er verder niet voorzichtig gedaan met de koffers. Er kan mee worden gegooid en ook wanneer de koffers in het vliegtuig geladen worden. Wanneer je een harde koffer als bagage mee hebt, ben je meer verzekerd dat de bagage goed beschermt blijft tijdens de reis. Dit zelfde geld wanneer je gaat reizen met de trein, boot of de bus. Je hebt je bagage hier niet de gehele reis in je eigen handen waardoor andere er onvoorzichtig mee om kunnen gaan.

Daarnaast zijn harde koffers waterbestendig en makkelijker schoon te maken dan zachte koffers. Wanneer je een klein stukje moet lopen met de koffer wordt deze al snel vies en wanneer het begint te regenen wordt jouw bagage niet nat.

Harde koffers hebben ook nadelen. Zo is schade aan een harde koffer veel sneller zichtbaar dan aan een zachte koffer. Hierdoor ziet de harde koffer er sneller minder mooi uit dan zachte koffers. Het is bij zachte koffers ook mogelijk om deze uit te breiden op het moment dat deze vol zit (met behulp van een rits waardoor de koffer iets groter wordt). Dit is niet mogelijk bij harde koffers. Tot slot is het een nadeel dat er de kans is dat de harde koffers breken. Deze kans is natuurlijk klein, maar bij zachte koffers is deze kans vele malen kleiner.

 

Comments are closed.