De risico’s die je loopt als je met een sloopauto de weg op gaat
Het is natuurlijk erg gevaarlijk om met een auto die niet meer goed werkt de weg op te gaan. En dat niet alleen voor jezelf maar natuurlijk ook voor de mensen die je in het verkeer tegenkomt. Stel je voor dat het gas van de auto blijft hangen of dat de remmen weigeren. Dan ben je natuurlijk verder van huis en heb je een grote kans om opnieuw ongelukken te veroorzaken. Als de politie je aanhoudt tijdens een controle of de gevaren van het voertuig ziet als zij achter je rijden kun je ook nog flinke boetes op de deurmat verwachten.
Zaken die altijd geregeld dienen te worden bij een sloopauto
Als je met een auto op pad gaat in Nederland hoor je er altijd voor te zorgen dat je minimaal een WA verzekering hebt afgesloten. Dit omdat je dan de schade verzekerd krijgt die je aan iemand anders toebrengt. Je kunt natuurlijk ook nog uitgebreidere verzekeringen afsluiten zodat ook schade aan het eigen voertuig vergoed wordt door de verzekeraar. Als je de auto wilt laten slopen dan hoor je een vrijwaringbewijs te krijgen zodat je aan kunt tonen dat je afstand van de auto hebt gedaan.
Wat er gebeurt met de sloopauto
De auto wordt eerst van alle vloeistoffen (benzine, olie etc.) ontdaan en daarna worden de nog werkende onderdelen uit de auto gehaald zodat de autosloperij hier nog centen mee kan verdienen. Zij bieden de onderdelen na enkele testen en een goedkeuring namelijk weer voor andere mensen. Het blik van de sloopauto wordt tot een klein hoopje schroot samengeperst.
Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230