De prijs bepalen om mijn auto te verkopen

Wilt men particulier zijn auto verkopen, dan is daar doorgaans maar één goede reden voor: de prijs. Tenzij de auto in dergelijk erbarmelijke staat is dat geen enkele garage hem nog wilt overnemen natuurlijk. Maar in dat geval is het nog zeer de vraag of je de auto particulier zal kwijt geraken.

Wil je de occasion verkopen als particulier om er een mooie prijs voor te krijgen, dan is de vraag natuurlijk welke prijs je voor je auto gaat vragen. Je zal van de garage uit wel een richtprijs mee krijgen. Maar wat doe je dan met die richtprijs?

Een auto verkoop advertentie plaatsen op een zoekertje

Je gaat je auto via en zoekertjessite te koop aanbieden en dan zijn er enkele mogelijkheden. Ofwel vermeld je geen prijs en noteer je dat de prijs overeen te komen is. Dat is eigenlijk zoveel zeggen als dat je niet goed de prijs durft vragen die je voor de auto zou willen. Ook houdt dit in dat je aangeeft dat er gerust over de prijs mag gediscussieerd worden. Eventueel geïnteresseerden zijn trouwens minder geneigd om te reageren op een advertentie waarin geen richtprijs vermeld wordt. Dus zo’n goed idee is het niet om geen prijs aan te geven. Als je wel een prijs opgeeft, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden.

Je occasion verkopen voor een eerlijke prijs

Zo kan je de prijs opgeven die je voor je auto wilt krijgen. Maar wees er van overtuigd dat er steeds zal afgeboden worden op de prijs die je opgeeft. Met andere woorden, je moet dus iets meer opgeven dan de prijs die je wilt krijgen. In dat geval loop je het risico natuurlijk dat men geen interesse zal hebben voor jouw auto, aangezien de opgegeven prijs te hoog ligt voor wie van een nieuwe auto kopen van plan is. Dan is er nog een mogelijkheid. Je geeft de prijs op die je wilt krijgen voor je voertuig en je vermeldt duidelijk dat dit een vaste prijs is waarover niet kan onderhandeld worden. Ten eerste is dit een zinnetje dat vele mensen blijkbaar niet lezen. Ten tweede is dit een zinnetje dat, als het dan toch gelezen wordt, eerder afschrikt om te reageren.

Je occasion snel verkopen binnen 48 uur zonder gebruik te maken van een zoekertje

Kortom, de prijs is enerzijds de reden waarom men een auto verkopen als particulier en anderzijds zowat het moeilijkste om te vermelden in een advertentie. De moraal van het verhaal is, dat je niet mag dagdromen over de prijs die je voor je auto zal krijgen. Wie jouw auto wilt kopen, is heus wel op de hoogte van de gangbare prijzen. Om die reden verkoop je veel gemakkelijker je auto via de autoverkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je biedt hier gratis je auto aan, er wordt voor jou gezocht naar een auto aankoper en elk realistisch bod krijg je doorgespeeld. De beslissing om al dan niet te verkopen blijft bij jou, maar doorgaans is een wagen toch binnen de 24 uren verkocht.

 

Comments are closed.