De nieuwe technische innovaties van de krimpkous

In de meeste bedrijven moeten kabels beschermd worden door een Krimpkous. Deze beschermt de kabels, contacten en elektronica tegen slijtage en kortsluiting. De techniek waarmee een krimpkous de beveiliging waarborgt staat niet stil. Tegenwoordig beschermen sommige modellen zelfs ondergronds en tegen waterschade. Het is daarnaast mogelijk om zelf kleuren te kiezen of de lijm.

CATV krimpkous voor ondergrondse verbindingen

Voor het afdichten van ondergrondse kabelverbindingen is een speciale CATV krimpkous ontwikkeld. Deze maakt gebruik van mastiek lijm. Het belangrijkste kenmerk van deze lijm is dat er met minder warmte toch volledig afgedicht wordt. De lijm geeft daarbij mee bij beweging zodat de bescherming, te allen tijde, gegarandeerd blijft. Mastiek lijm is bij een zeer lage temperatuur van -50 Celsius vloeibaar en heeft een krimpfactor van 3 tot 4 wat beter is dan de gemiddelde krimpkous.

WRSKT zorgt dat het water niet bij uw kabels komt

In de tuinbouw werkt men veel met voedingskabels om de kassen van verlichting of warmte te voorzien. Het groen krijgt daar voldoende water, wat problemen kan opleveren als de kabels en dan vooral de aansluitingen niet waterdicht zijn. Een WRSKT krimpkous zorgt voor een waterdichte aftakking aan kabels waarbij de kabels niet doorgeknipt hoeven worden. Het is een open product met een waterdichte afsluiting zodat het handig is in gebruik.

 

Comments are closed.