Vlaggenmast en de materiaalsoorten

Vlaggenmast kopen dan kom je sowieso voor vraag tegen voor welke materiaalsoort je dient te kiezen. In het verleden was dit een makkelijke vraag. Immers, vroeger werd een vlaggenmast veelal van een en dezelfde grondstof gemaakt. Meest voorkomend was toen een stalen of aluminium vlaggenmast. Deze masten werden vaak uit een stuk vervaardigd. Tegenwoordig zijn deze vaak vervangen door uitschuifbare vlaggenmasten of masten uit meerdere stukken. De reden hiervoor is dat een vlaggenmast vaak buiten Nederland wordt geproduceerd. Een mast die men in kan schuiven of later in elkaar kan zetten maakt het transport naar en door Nederland een stuk makkelijk. Dit maakt de uiteindelijke vlaggenmast een stuk goedkoper.

Vlaggenmast uit delen

Bij een vlaggenmast die uit losse delen is opgebouwd zie je dat op voorhand niet. Ze zijn zo geproduceerd dat het ene uiteinde precies in het andere past. Daardoor is er niet meer te zien dan een heel klein naatje. Deze is overigens alleen zichtbaar als je heel dichtbij staat. In het geval van een vlaggenmast van enkele meters lang is elk deel ongeveer een meter.

Telescopische vlaggenmast

Tegenwoordig wint de telescopische vlaggenmast aan populariteit. Met deze materiaalsoort kan men de mast eenvoudig vergroten of verkleinen door hem uit te schuiven. Dit maakt het wel heel makkelijk om de vlaggenmast te vervoeren, de vlag te hijsen en ga zo mar door. Tevens hoort men met deze mast niet het nogal irritante ‘jachthaven’ getik wanneer het koord tegen de mast aan komt.

In alle gevallen dien je goed te letten op enerzijds de dikte van de mast. Hoe dikker de vlaggenmast hoe sterker hij meestal is. Daarbij is het ook van belang dat de kwaliteit van de grondstof hoog is. Met name bij aluminium masten kan de kwaliteit van het aluminium nog wel eens verschillen. Dit kan een negatieve invloed hebben op de duurzaamheid van de vlaggenmast.

Comments are closed.