De kachel op 19,7 Celcius voorkomt ruzie!

Vrouwen hebben het vaker koud dan mannen. Dat is een bekend verschijnsel. Dit verschijnsel is goed voor heel veel onschuldig gekibbel tussen mannen en vrouwen. Om precies te zijn, in 58% van de huishoudens is temperatuur met regelmaat een onderwerp. Maar helaas voor de mannen trekt de vrouw bijna altijd aan het langste eind.

Volgens een onderzoek uitgevoerd onder 661 Nederlanders in opdracht van Honeywell krijgen vrouwen in 74% van de gevallen hun zin. Slechts in 13% van de gevallen mag de man bepalen wat de temperatuur wordt.

Discussies tussen iedereen

Van alle meningsverschillen over de temperatuur is 68% tussen de partners. 17% moet de discussie met de kinderen aangaan en 15% heeft het echt heel zwaar. Die moeten het namelijk tegen de kinderen en partner opnemen. Het meest gebruikte argument om de CV-Ketel toch maar wat minder hard te laten werken is energieverbruik (48%). Met name bij kinderen is voor dat argument weinig begrip.

Goede reden dat vrouwen winnen

De verklaring dat vrouwen vaker de temperatuurdiscussie succesvol afronden is dat vrouwen doordeweeks vaker thuis zijn dan mannen. 62% van de vrouwen brengt 80 tot 120 uur doordeweeks thuis door tegen mannen van wie maar 35% dat doet. Vrouwen zijn ook in het weekend meer thuis dan mannen.

De oplossing

Zet de kachel op 19,7 graden Celsius. Dit blijkt de ideale temperatuur te zijn!

Bron: http://www.cvketelperfect.nl

Comments are closed.