De camera van de iPhone 5

De iPhone 5, aangekondigd en uitgekomen in 2012 is er niet heel veel op vooruit gegaan met betrekking tot de camera.  Deze wordt nu in detail besproken. Apple heeft dit keer niet zo veel moeite gedaan om zoveel mogelijk mega pixels te krijgen.

 

De camera aan de voorkant, ook wel de Facetime camera genoemd is echter wel wat veranderd.

De camera aan de voorzijde is wel wat verbeterd. Er is nu de mogelijkheid om in HD te filmen met deze camera. En dankzij iOS 6 kan je ook Facetimen over 3G netwerk. Dit was eerder alleen mogelijk met Wi-Fi.

 

De lens zelf is niet veranderd van de camera, wel is de bescherming nieuw. De iPhone 5 heeft een lensglas cover van saffierkristal, dit is het tweede hardste materiaal op de wereld. Het is dus veel sterker en dunner dan gewoon glas. Ook moet het ervoor zorgen dat het een kristalhelder beeld oplevert.

 

Een nieuwe functie van de camera op de iPhone 5 is dat er een panorama functie is. Apple heeft dit nu zelf in de iPhone geïntegreerd met hun eigen camera applicatie. Dit was al wel te doen met het downloaden van andere applicaties. Dit is nu dus gewoon via het opties menu te doen op de applicatie van de camera. De A6 chip, samen met de gyroscoop zorgen ervoor dat er vlijmscherpe panorama foto’s te maken zijn. Bewegingen worden door een stabilizer aangepast.

 

De beelden moeten veel scherper en kwalitatief beter worden door de stabilizeer, deze compenseert eventuele bewegingen tijdens het maken van een foto.

 

Wat er ook verbeterd aan is dat je nu sneller foto’s kan maken achter elkaar. Dit is allemaal dankzij de nieuwe A6 processor. Ook is het mogelijk om foto’s te maken tijdens het filmen.

Andere kleine verbeteringen zijn dat je nu beter foto’s kan maken in het donker, wat erg handig is voor feestgangers. Ook kan je sneller en makkelijk foto’s delen via Facebook dat volledig in iOS 6 geïntegreerd is. Wat ook nog een verbetering is dat het gezichtsherkenning er ingebouwd is.

Bron: http://www.iphone5loskopen.eu

Comments are closed.