De beste airconditioning.

Wanneer je een aircondioning gaat aankopen wil je uiteraard dat het toestel je de nodige verkoeling geeft in de zomer en de nodige warmte in de winter. Het spreekt dus voorzich dat je enkel het beste toestel wilt. Maar wat is nu precies het beste toestel voor jou? Waarop moet je letten?

In dit artikel willen wij je enkele tips meegeven waarop je moet letten wanneer je een airconditioning toestel koopt. Wij willen je een inzicht geven wat voor toestel en welk merk het best bij je past.

We zulle eerst van start gaan met wat algemene aankooptips.

Aankooptips 

 • De juiste capaciteit
  Niet alle airco toestellen beschikken over dezelfde capaciteit. Let dus op wanneer je een grote ruimte wilt verkoelen of verwarmen. Om dit te doen heb je een toestel nodig met een hoge capaciteit. Factoren zoals de beglazing, het aantal ramen en deuren, het al dan niet beschikking over zonnewering spelen allemaal mee in het maken van deze beslissing.
 • Energie bewust
  Gebruik maken van airconditioning moet niet leiden naar een hoge energie factuur. De nieuwste modellen gaan zeer zuinig om met energie. Op lange termijn rendeert het om voor een nieuw en energiezuinig toestel te kiezen.
 • De ideale luchtstroominstelling
  Het is niet nodig om een ruimte continue op maximale capaciteit te verkoelen of verwarmen. Als de ruimte snel op de juiste temperatuur zit moet u kunnen overschakelen naar een lagere luchtstroom. Zorg er dus voor dat u de luchtstroominstelling van het apparaat kan regelen.
 • Geen geluidsoverlast
  Niet elk type airconditioning opereert even stil. Wanneer je de airco wilt gebruiken op plaatsen waar het stil moet zijn, bijvoorbeeld de slaapkamer, dan moet je zeker kijken naar het aantal decibels dat het toestel produceert, dit staat meestal bij de productinformatie.
 • Airco op de juiste moment
  Wanneer je niet thuis bent, hoeft de airco niet te draaien. Maar niets is leuker dan thuis komen en meteen de ideale temperatuur te hebben. Wanneer je airco systeem een tijdklok heeft dan kan je het toestel zo instellen dat het stopt met draaien op het uur dat je normaal vertrekt en weer begint met draaien 10 minuutje voor jij thuis komt. Op die manier bespraar je energie en kan je toch aangenaam thuis komen.
 • Eén met je interieur
  Je airconditioningstoestel moet een geheel vormen met je interieur. Wanneer je een design interieur hebt kan je best voor een design airco toestel kiezen. Zie je het meer minimalistisch dan is een compact toestel aan te raden.

Wanneer je hebt uitgemaakt welke elementen bij jou passen kan je over gaan naar het kiezen van het juiste merk. Er bestaan verschillende merken airconditioning maar LG, Samsung, Daikin en De Longhi zijn de voornaamste.

 • LG airco

LG airco systemen zetten zich vooral in om de airconditioning toestellen zo energiezuinig mogelijk te maken, zonder dat ze daarbij de effectiviteit verliezen. Ze staan ervoor bekend de airco apparaten aan te passen naar gelang de behoeften van de klant. LG streeft naar het ultieme compromis tussen wetgeving, lage energiekosten en een prettige woonomgeving.

 •  Samsung airco

Bij Samsung airco ligt de nadruk vooral op het aangenaam vertoeven met airconditioning in de buurt. Zij streven ernaar dat hun airco stoestellen de ruimte aangenamer maken en zo de prestaties verbeteren. Samsung Airconditioningstoestellen zorgen er dan ook voor dat de temperatuur en vochtigheid beheersbaar worden. Zij geloven dat het vochtigheidsgehalte in een ruimte van groot belang is. Wanneer de omringde lucht verzadigt is van vocht zal ons lichaam minder snel vocht afscheiden en warmte vijlaten, hierdoor ervaar je een benauwd gevoel.

 • Daikin airco

Net als Samsung heeft Daikin ook een toestel op de markt gebracht dat de luchtvochtigheid en de temperatuur regelgt, de Ururu Sarara airco. Dit wandmodel is verbonden met een toestel in openlucht. Naast het verwarmen, ventileren en bevochten zorgt het apparaat er ook voor dat muffe geurtjes verwijderd worden.

 • De Longhi airco

De Longi airco concentreert zich liever op het gebruiksgemak van hun toestellen. Zo zijn de nieuwste toestellen speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelfers onder ons, de Planos airco. Deze toestellen hebben een extra platte binnenunit  en zijn voorzien van voorgevulde, gebruiksklare en makkelijk vast te klikken en hermetisch afgesloten Ultra Quick Connection leidingen.

Het enige wat je nu nog rest is naar de winkel te trekken en je ideale toestel aan te kopen.

 

Comments are closed.