Damestoiletten hygiënisch houden

Het is erg prettig als de toilet die je dagelijks gebruikt altijd schoon is. Het sanitair moet er schoon uitzien en ook schoon ruiken. Bovendien moeten afvalbakken en ladybins in toiletten herhaaldelijk geleegd worden zodat o.a. wegwerpbare handdoeken niet op de grond vallen.

Een goede dameshygiëne begint uiteraard bij jezelf. Door zelf de toilet schoon achter te laten blijft het ook netjes.

Handhygiëne in acht houden

Ook is de handhygiëne van groot belang na het bezoeken van de toilet. Was de handen met water en zeep en neem zeker 10 seconden de tijd om je handen goed met zeep in te wrijven. Vergeet daarbij de nagels trouwens niet. Na het handen wassen droog je de handen af en sluit je de kraan zonder je handen te gebruiken. De kraan is vaak een bron van bacteriën en daarom is het beter om je elleboog te gebruiken om de kraan te sluiten.

De toiletten netjes achterlaten

Als iedereen de toilet zo schoon mogelijk achter laat blijft de sanitaire hygiëne optimaal. Vervolgens hoort een schoonmaker de sanitaire hygiëne bij te houden zodat het ook schoon blijft. De taken van de schoonmaakster is o.a. het schoonmaken van de toiletten, de vloeren dweilen, handvatten afnemen en de ladybins en afvalbakken legen. Ook zullen zij de zeep bijvullen en de wegwerpbare handdoeken bijvullen. Mocht de zeep of wegwerpbare handdoeken eerder op raken doe je er goed aan om initiatief te nemen door het zelf aan te vullen als je op dat moment gebruik maakt van de toilet. Zo weet je zeker dat de dameshygiëne optimaal blijft voor iedereen die de toiletten gebruiken.

Comments are closed.