Consumenten worden uitgebreid gemanipuleerd

Kleuren zijn niet alleen prettig om te zien, ze kunnen onze gemoedstoestand beinvloeden. Kleuren brengen verschillende invloeden met zich mee zonder dat mensen er per se bewust van zijn, het heeft allemaal met onze hersenen te maken die bij een kleur bepaalde prikkels aanmaken.

 

Je kunt het vergelijken met een de geur van een versgebakken pizza, of als u langs de bakker loopt dan worden je zintuigen gestimuleerd waardoor je per direct trek krijgt terwijl je in werkelijkheid misschien wel helemaal geen honger hebt. Het is hetzelfde met kleuren, alleen in plaats van dat je iets ruikt wat je maag beinvloed, zie je iets wat je emoties en gedrag kan beinvloeden, het is alleen een stuk subtieler.

 

Hoe kleuren je emoties beinvloeden

Groen:

Groen wekt vrede en balans op zonder opdringerig te zijn, maar wel indringend. Groen is niet voor niks de kleur van de natuur. Een groene wand in de kamer maakt de kamer fris en opgeruimd. Groen geeft een bepaalde rust aan haastige mensen die alles tegelijk willen doen.

 

Rood:

Rood straalt passie en energie uit omdat het een opwekkend en stimulerend vermogen heeft. Er wordt sterk afgeraden om in een slaapkamer een rode wand te maken. Teveel rood kan leiden tot agressie, haat en trek.

 

Blauw:

Rustgevende kleur die aanzet tot nadenken op een rationele manier en zich te ontwikkelen. Blauw wekt ook creativiteit en kunst in en persoon op.

Geel:

Dit is een vrolijke kleur waarbij veel mensen zich blijer gaan voelen, ook al vinden ze de kleur soms niet per se mooi. Ook zorgt geel voor een optimistisch gevoel en vrijheid. In een kamer met gele muren, schijnt het verstand geprikkeld te worden.

 

Paars:

Heb je teveel paars om je heen dan komt er onvrede naar boven die zich uit in snel geïrriteerd zijn en ontevredenheid. Teveel paars om je heen willen is vaak ook een teken van zelftevredenheid wat tot arrogant zijn kan leiden.

 

Bedrijven gebruiken bewust bepaalde kleuren

Veel mensen geloven hier niet in omdat het best vreemd kan overkomen, maar dit een bewezen feit. Daar is veel onderzoek naar geweest en uitgebreid getest. Het is zelfs zo dat bijna alle bedrijven gebruik maken van kleuren om klanten op bepaalde plekken te trekken, en bepaalde emoties te laten voelen bij bepaalde producten zonder dat ze er bewust van zijn. Mensen worden gemanipuleerd zonder dit te weten. Kijk maar een keer om je heen als je door de stad loopt: meeste restaurants en voedsel producten zijn rood om eten lust op te wekken. Er wordt bijna nooit paars of grijs gebruikt op verpakkingen in de winkel omdat die kleuren de verkoop niet stimuleren. Er wordt hoofdzakelijk rood, groen en wit gebruikt op verpakkingen van voedsel. Het geldt ook voor auto verkopen advertenties: foto’s van auto advertenties zijn meestal van rode, grijze en zwarte auto’s. Je zult niet vaak zien dat er foto’s staan van roze, groene, blauwe, paarse, witte auto’s enzovoort omdat dat het op een of een ander manier toch minder netjes staat en de verkeerde uitstraling heeft.

Bedrijven maken gebruik van psychologische trucjes om mensen te manipuleren

De verkoop trucjes stoppen niet bij het gebruiken van bepaalde kleuren, maar gaat veel verder dan dat. Er wordt heel uitgebreid bestudeert waar klanten op letten en wat mensen kan beinvloeden, en die kennis wordt op een hele aparte manier gebruikt. In de verkoop wereld wordt alles nauwkeurig bekeken en berekend. Bijvoorbeeld in de winkel: de producten die ze als eerst willen verkopen staan op oog hoogte, de producten die heel goedkoop zijn meestal staan onderaan omdat mensen minder vaak naar beneden kijken en ook niet graag bukken . Verlichting wordt ook gebruikt als manier om mensen naar een product te lokken. Daarnaast zijn er ook bakkers en restaurants die stoom machines gebruiken die de geur van vers gebakken voedsel verspreiden terwijl het misschien helemaal niet vers is. Dat alleen om mensen naar binnen te lokken dankzij de heerlijke (neppe) geur.

Je auto verkopen door gebruik te maken van trucjes

Je kunt die trucjes ook zelf toepassen in je eigen voordeel. Het meest voorkomende scenario is als je van je auto af wil en je zet deze op internet, bijvoorbeeld marktplaats. Hoe zorg je ervoor dat je vindbaar bent voor potentiele auto inkopers? Hoe kun je je auto verkopen op korte termijn op een betrouwbare manier? Het beste is om te beginnen met foto’s te maken van je auto in zonlicht met een opgeruimd achtergrond (ga dus niet in je rommelige garage foto’s maken), zorg er wel voor dat je auto goed schoon is. Maak een foto waarop de hele auto zichtbaar is en dan een aantal close ups van de pluspunten van je auto. Bijvoorbeeld van je moderne koplampen, of van je getinte achter raam. Goede foto’s zijn ontzettend belangrijk bij je auto verkopen. Daarnaast is het ook van belang om een aantrekkelijke advertentie te plaatsen waarbij je in ABN uitlegt hoe je auto ervoor staat, zorg ervoor dat de advertentie zakelijk overkomt, maar niet te ingewikkeld taalgebruik. Je contact gegevens moeten ook meteen zichtbaar zijn zoals de prijs, beide moeten meteen opvallen. Mensen houden niet van onduidelijkheid dus alles moet helder zijn, maak het vooral niet te lang of te ingewikkeld. Kort maar krachtig, goede foto’s, duidelijke prijs en contactgegevens: zo zal je snel je auto verkopen. Lukt het nog steeds niet? Dan kun je je auto aanmelden op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl en ontvang je binnen 48 uur een bod van een erkende auto inkoper.

Comments are closed.