Caravan verkopen, makkelijk online geregeld

Caravan verkopen na die zonnige vakantie? Hij heeft zijn plicht voor de zomer weer volbracht, de schoolvakanties zijn voorbij en het grote gros van werkend Nederland bevind zich weer op de werkvloer. De caravan wordt de aankomende tijd niet gebruikt. Wat doe je er dan mee?

Heel veel mensen kopen een caravan met dezelfde reden: onafhankelijk rondreizen. Een caravan is een grote investering, maar omdat je geen dure hotelkosten op je vakantie bestemming hoeft te betalen, wint het zichzelf gemakkelijk terug. Met een caravan heb je je eigen verblijf van allerlei gemakken voorzien.

Caravan als vakantie alternatief 
Caravans en campers winnen steeds meer terrein in Nederland. Consumenten willen ondanks hun financiële positie er toch nog graag op uit. Dure hotelvakanties zijn even geen mogelijkheid waardoor zij massaal op zoek gaan naar goedkopere alternatieven zoals een caravan of een camper. Dit goedkopere alternatief is eigenlijk nog helemaal niet zo gek bedacht. Je hebt een relatief goedkope vakantie, maar je bent toch nog voorzien van allerlei gemakken zoals een koelkast en gasfornuis. Het enige minpuntje is waar je tussen de vakanties door met je caravan of caravan heen moet.

Stallen of caravan verkopen?
In 2010 waren er 70.000 campers geregistreerd in Nederland. Inmiddels is dit cijfer opgelopen tot ruim 80.000 tegenover 480.000 caravans in Nederland. Niet alle eigenaren hebben een groot erf waar zij hun caravan of camper kunnen stallen. Voor veel consumenten komt het er dan op neer dat zij een plek moeten vinden waar de caravan in de winterperiode kan staan, maar hier moet vaak geld voor betaald worden.

Je kunt ook overwegen je caravan te verkopen. Hiermee bespaar je tijd en geld. Je hoeft geen moeite te doen om een plek te vinden waar je caravan kan staan en wordt beschermt tegen alle weersinvloeden.

Caravan verkopen
Naast het probleem van stallen, zijn er heel veel redenen te bedenken voor het verkopen van je caravan. Misschien heb je andere vakantiewensen gekregen, kun je het lichamelijk niet meer aan of verwacht je gezinsuitbreiding. Heb je de afgelopen jaren genoeg gezien en gereisd met de caravan? Of ben je een uitgekeken op je huidige caravan en ben je toe aan een luxere uitvoering? Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt en je bent er zeker van dat je de caravan wilt verkopen, dan moet je nog wel een koper vinden.

Het grootste succes voor het vinden van een koper is tegenwoordig online. Door middel van het plaatsen van een advertentie probeer je potentiële kopers geïnteresseerd te krijgen voor jouw caravan. Bedenk wel dat oplichters zich gemakkelijk voor kunnen doen als potentiële koper. Tegenwoordig zijn ze zo creatief in het misleiden van goedgelovige mensen, dat je altijd je oren en ogen open moet houden en niet klakkeloos overal in moet trappen. De meest voorkomende incidenten wat betreft caravans bevatten vals geld en identiteitsfraude.

Caravan verkopen met schade of gebreken
Op het moment dat je je caravan verkoopt in verband met schade of defecten, dan zit je waarschijnlijk niet goed op grote advertentie websites. Geen enkele particuliere koper zit te wachten om eerst geld te pompen in het herstellen van allerlei mankementen om er vervolgens dan een keer van te kunnen genieten.

Bij ikwilvanmijnautoaf.nl kun je naast personenauto’s, bedrijfswagens, motoren en scooters werkelijk iedere caravan te koop aanbieden. De aangesloten caravan opkopers zullen geen moeite hebben met schade of defecten aan de caravan, als je het tijdens de aanmelding maar wel aangeeft. Online kun je gemakkelijk je caravan aanmelden door de gegevens in te vullen op het inschrijfformulier. Omschrijf zo goed en duidelijk mogelijk de caravan en al zijn functies en onderdelen, dan krijg je een zo hoog mogelijk inkoopvoorstel van de caravan makelaar binnen 24 uur teruggekoppeld.

 

Comments are closed.