Caravan verkopen binnen 1 dag

Je caravan verkopen hoeft tegenwoordig niet meer zoveel tijd, geld en energie in beslag te nemen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom jij je caravan wilt verkopen. Wellicht is de combinatie met je auto niet in orde. Je hoeft dan niet direct je caravan te verkopen, er zijn ook andere mogelijkheden.

Het rijden met een caravan vergt enige ervaring. Je moet er niet vanuit gaan dat je dit na een keer onder de knie hebt. Denk maar terug aan het moment toen je als 18-jarige je rijbewijs haalde. Gooi niet direct de handdoek in de ring als het even tegen zit. Je caravan verkopen kun je altijd nog doen. Op caravan-verkopen.nl kun je namelijk al binnen 1 dag eenvoudig je caravan verkopen.

Waarom caravan verkopen?
In de meeste gevallen maken caravan bezitters gebruik van de gratis dienstverlening van caravan-verkopen.nl als zij bij nader inzien de vakantie met de caravan niet de droomvakantie was waar zij op hoopten. Het kan ook zijn dat de grootste nachtmerrie van alle caravan eigenaren is uitgekomen. De combinatie met je auto is niet stabiel, waardoor de caravan slingert.

Het slingeren van de caravan wordt als een van de grootste risico’s gezien wat betreft het rijden met een caravan. Niet elke auto is namelijk geschikt voor het trekken van een caravan. Tegelijkertijd is de ene caravan ook stabieler dan de andere. In de showroom is het erg lastig vast te stellen of de caravan stabiel is en of de combinatie met de auto wel veilig is.

Natuurlijk probeer je altijd een zo’n veilig mogelijke combinatie te maken. Maar en zijn nog een paar dingen die je kunt onthouden om de kans op slingeren zo klein mogelijk te houden: namelijk het zorgvuldig beladen van het voertuig en pas tijdig de snelheid aan.

Een veilige combinatie
Als je voor de eerste keer met een caravan gaat rijden, dan is het verstandig te beginnen met een kleiner model dat lichter is. In het algemeen mag een beladen caravan niet meer wegen dan het gewicht van de auto. Het voordeel van een zware trekauto is dat als de caravan zou gaan slingeren, deze minder snel van de weg wordt gedrukt door de caravan.

Zorgvuldig beladen
De belading is een van de dingen die je zelf in de hand hebt. De as van de caravan bevindt zich in het midden, een heel stuk verwijderd van het middelpunt. Voor de hoogste stabiliteit zorg je dat de zwaarste spullen zo dicht mogelijk bij de as worden opgeborgen. Gebruik de opbergruimte aan de voor- en achterkant van de caravan voor de lichtere spullen.

Als je de caravan helemaal hebt beladen, dan meet je de kogeldruk. Het is aan te raden een kogeldruk tussen de 5% en 7% van het caravangewicht te realiseren. Kom jij uit bij een andere kogeldruk? Dan is het belangrijk dat je de caravan opnieuw te beladen, net zolang totdat je de gewenste kogeldruk hebt. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk ook altijd enkele spullen in de auto pakken.

Snelheid
Een auto met caravan mag in Nederland niet harder dan 90 km/u op de snelweg.De snelheid is in veel gevallen geen aanleiding tot het slingeren van de caravan, maar het kan wel een bepalende rol spleen in de afloop. Slingeren wordt doorgaans veroorzaakt door wind, oneffenheden in het wegdek of plotselinge zijwind van inhalende voertuigen.

Hoe harder je op zo’n moment rijdt, hoe meer last je ondervindt van het slingeren. Soms is dus 90 km/u al te hard. Invloeden van buitenaf kunnen het je erg moeilijk maken. Als ervaren bestuurder kun je er zelf achterkomen hoe hard je in een bepaalde situatie kunt rijden door de stabiliteit van je combinatie te testen met een kleine stuurbeweging. Gaat de caravan slingeren, dan weet je dat de snelheid te hoog is.

Toch caravan verkopen?
Ben je er niet gerust op dat de combinatie van je auto en caravan een stabiele, veilige combinatie is, dan is het wellicht verstandig je caravan te verkopen en, desgewenst, een andere aan te schaffen. Op caravan-verkopen.nl kun je eenvoudig je caravan verkopen.

Werkwijze caravan-verkopen.nl
Maak geld van je caravan en meld de caravan aan op caravan-verkopen.nl. Dit is een van de weinige dienstverleningen die 100% gratis is. Na aanmelding wordt de caravan vrijblijvend getaxeerd, waarna de caravan makelaars op zoek gaan naar een inkoper. Een ander voordeel is dat de veiligheid van de verkoop gewaarborgd wordt, doordat de caravan verkopen site alleen maar met erkende inkopers werkt.

Comments are closed.