Camping Overijssel; genieten als vanouds

In Overijssel zijn er veel campings te vinden, ook veel verschillende campings. Een camping Overijssel vinden is dan ook prima te doen. Wanneer u opzoek bent naar een camping in de natuur, dan bent u echter specifieker opzoek en is de keuze niet meer zo enorm groot. Voor een natuurcamping in Overijssel moet u bij de KGC zijn. Deze campings zijn uitnodigend en comfortabel en hebben een ideale ligging in de natuur.

Over de KGC

KGC staat voor Karaktervolle Groene campings, deze hebben een onderscheidend vermogen ten opzichte van de andere campings. De campings die bij deze organisatie zijn aangesloten voldoen aan diverse regels. Zo zijn de sanitaire voorzieningen goed, de sfeer is er persoonlijk en familiair, de opzet van de campings is kleinschalig en de ligging in de natuur is perfect. Door de perfecte ligging kun u er eenvoudig op uittrekken om het landschap van Overijssel te ontdekken.

Campings Overijssel met vele mogelijkheden

Waar komt de naam Overijssel vandaan? Eigenlijk zegt de naam het al, want Overijssel komt van de van de gelijknamige rivier de IJssel. Overijssel ligt in het oosten van Nederland en bestaat uit drie streken, namelijk:

  • Twente
  • Salland
  • Kop van Overijssel

Natuurlijk is het afhankelijk van waar uw camping zich bevindt, maar het is  een aanrader om een prachtige stad in Overijssel te bezoeken. Overijssel kent diverse mooie steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Deventer of Zwolle. Naast de prachtige steden met diverse top restaurants heeft Overijssel ook prachtige natuur te bieden met vele wandel- en fietsroutes. Ook noemenswaardig is het feit dat Overijssel dicht bij de Duitse grens is. Een uitstapje naar Duitsland is dus zo gemaakt vanuit Overijssel. Wanneer u comfortabel wilt kamperen in de natuur, moet u bij een camping zijn die is aangesloten bij de KGC.

Comments are closed.