Brandstichters in Overijssel

Al enkele jaren blijken een aantal pyromanen de straten van overijssel onveilig te maken voor auto’s, woningen en bedrijven in brand te steken. Wat drijft pyromanen tot hun acties?

Het is in 2010 begonnen in almelo, de pyromaan had het op auto’s gemunt, geen enkele auto bleek veilig te staan voor de brandstichter. De gechoqueerde auto eigenaren wisten hier geen raad mee en stonden met afschuw naar hun brandende auto te kijken met handen in hun haren. U kunt zich wel voorstellen dat u misschien net een nieuwe auto op afbetaling heeft gekocht, en u ziet deze voor uw ogen wegbranden omdat een of een ander afgunstige pyromaan het op uw auto heeft gemunt. U zit dan met de financiering die u moet afbetalen, en alle papierwerk van de verzekering, de politie aangifte, u probeert uit wanhoop nog uw wrak aan te melden op een auto verkoop site in de hoop deze te kunnen verkopen voor onderdelen aan een auto inkoop bedrijf die sloop auto’s inkoopt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, toch lopen er overal pyromanen rond, en sinds kort blijkt er een het te hebben gemunt op de woonboulevard in Enschede.

Brand aan de woonboulevard in Enschede

De eerste brand vond plaats op 31 December 2012 waarbij 2 winkels volledig zijn afgebrand, de bewoners in de nabije omgeving zijn geevacueerd naar de gemeente huis en leger des heils omdat de vuur snel aan het verspreiden was, en moeilijk onder controle te houden. Na uren blussen is het uiteindelijk toch wel goedgekomen, het leek op dat moment op een ongeluk wat in deze tijd van het jaar niet zo gek is met alle kerst versieringen die wel eens voor kortsluiting kunnen zorgen. Tot dat er op 20 januari alweer een brand uitbrak op dezelfde woonboulevard, een paar winkels verder. De autoriteiten beginnen nu te vermoeden dat het geen ongeluk meer is, en dat er sprake is van een misdrijf. Ook al is er niemand gewond geraakt door de branden, er zijn alleen een aantal brandweren in het ziekenhuis opgenomen met onderkoeling verschijnselen, is dit toch reden voor zorgen. De bewoners om het woonbelouvard voelen zich thuis niet meer veilig, uit angst dat hun auto’s of zelfs woningen volgende keer aan de beurt zijn. Niemand zit op extra kosten en gedoe te wachten van hun beschadigde auto verkopen, door schade wat is aangericht door deze pyromaan. Het heeft de winkel eigenaren al duizenden euro’s schade opgeleverd, stapels papierwerk en ellende met politie en verzekering kwesties.

Een verbrande auto verkopen of herstellen?

Veel mensen zijn gehecht aan hun auto, als deze beschadigd is geraakt door brand kan deze in bepaalde gevallen nog worden gered door een auto reparatie bedrijf. Afhankelijk van hoe erg de schade is kan blik schade worden hersteld en bepaalde onderdelen kunnen nog worden vervangen. Wilt u de auto verkopen met lichte brandschade? Dan kunt u deze aanmelden op de autoverkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl, dan ontvang u binnen 48 uur een bod van een erkende auto dealer die bereid is om de beschadigde auto over te nemen voor een eerlijke prijs. U krijgt bij de sleuteloverdracht netjes contant betaald door de autohandelaar.

 

 

 

Comments are closed.