Bijzondere massages

De hot stone massage en lichaamsmassage ken je ondertussen wel. Heb je zin om iets nieuws en verrassends uit te proberen bij de masseur? Test dan zeker deze bijzondere massages uit.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een massage een uitstekend anti-stressmiddel is. Het perfecte excuus dus om op tijd en stond een massage te boeken! Voor een handig overzicht van alle massagesalons in jouw buurt kan je terecht bij Eyespot.

REFLEXOLOGIE

De reflexologie is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op de idee dat alle lichaamsdelen en organen in verbinding staan met bepaalde plaatsen op de voeten. Bij deze soort massage worden reflexpunten van de voeten gestimuleerd. Het zou helpen om bepaalde kwaaltjes te voorkomen of te bestrijden, en werkt bijzonder ontspannend.

VLINDERMASSAGE

Terwijl de meeste massages vooral inwerken op spierstimulatie, worden bij de vlindermassage vooral de zenuwen gestimuleerd. De vlindermassage is een opvallend zachte massage, waarbij de masseur met de vingertoppen de rug en nek bestrijkt. Het brengt je lichaam weer in balans en neemt alle stress weg.

STOELMASSAGE

Bij de stoelmassage zit je op een speciale ergonomische stoel. De stoel op zich voert geen automatische massagebewegingen uit, maar vervangt eigenlijk de massagetafel. Doordat je zit, ervaar je de massage op een andere manier. De masseur gebruikt zijn handen en ellebogen om je rug, armen en hoofd te masseren.

SPORTMASSAGE

Ga je regelmatig sporten, dan kan een sportmassage zeker soelaas brengen. De masseur zal zich concentreren op de spiergroepen die je voornamelijk gebruikt bij het beoefenen van een sport. De sportmassage verlicht spierpijn en voorkomt stramme spieren. Dat is belangrijk om sportblessures te vermijden. Je lichaam blijft gezond.

Comments are closed.