Beukenhaag onderhouden

Wanneer je een beukenhaag of haagbeuk gebruikt als heg zul je deze om de zoveel tijd moeten onderhouden, zodat er geen gaten en dergelijke in de heg komen. Het onderhouden van de beukenhaag bestaat voornamelijk uit het snoeien van de beukenhaag. Je kunt zelf de beukenhaag snoeien of je kan een tuinman of een hovenier inschakelen om één of twee keer per jaar langs te laten komen om de beukenhaag te snoeien.

Het snoeien van een beukenhaag

Wanneer je de beukenhaag wilt snoeien kun je dit het best in juni doen. Daarnaast is het belangrijk dat het bewolkt is. Wanneer er te veel zon is kan het voor verbranding van de beukenhaag bladeren zorgen. De bladeren kunnen dan bruin gaan kleuren. In de meeste gevallen zal de kleur weer bijtrekken. Wanneer dit niet gebeurt kun je eventueel de bladeren die bruin zijn verwijderen. Wanneer de vorst gaat intreden kun je beter de haag niet meer snoeien. Dit begint ongeveer in september. Wanneer je bepaalde vormen wilt aanbrengen in de haag kun je dit doen door in de winter de haag grondig te knippen. Wanneer het gaat bloeien zal de haag naar jouw wens groeien.

Bij het snoeien van de beukenhaag moet wel een bepaalde methode toegepast worden om te voorkomen dat er gaten ontstaan in de haag. Het is noodzakelijk dat de gehele haag zonlicht krijgt. Het is daarom belangrijk dat je de bovenkant van de haag smal maakt zodat het zonlicht de gehele haag bereikt. Je kunt dit het best doen met een haagschaar.

Comments are closed.